(VIDEO) Au inventat că un bărbat le-ar fi dator 1.500 de euro, l-au bătut și l-au obligat să semneze o recipisă. Tineri din capitală, reținuți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi tineri de 22 și 29 de ani, domiciliați în Chișinău, membri ai unui grup criminal, au fost reținuți la 9 iulie curent, fiind suspectați de șantaj. Potrivit oamenilor legii, la mijlocul lunii iunie, aflându-se în satul Hârtop, raionul Cimişlia, bănuiții ar fi aplicat violența în privința altei persoane solicitând de la victimă 1.500 de euro în baza unui pretext inventat, după care l-au impus să scrie o recipisă prin care victima se obliga să transmită suma de bani.

Bărbații au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției generale urmărire penală şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Ca urmare a măsurilor petrecute, la 9 iulie curent, făptuitorii au fost reținuți în flagrant delict, în momentul primirii de la victimă o parte din suma de bani extorcată.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mijloacele tehnice de comunicare, 500 euro primiţi de la victimă sub controlul poliţiștilor și recipisa scrisă de către victimă, prin care se obliga să restituie suma de 1500 euro .

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, dacă li se vor demonstra vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...