/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

VIDEO// Cu sicriul doar în curtea bisericii. Scandalul de la Dereneu continuă

missing
11 iulie 2018, ora 20:40

Din imaginile video, postate pe pagina de facebook a bisericii Adormirea Maicii Domnului din Dereneu, se vede cum cei care au venit să-l petreacă pe bărbat pe ultimul drum stau cu sicriul curte. Într-un comentariu pentru TV8, preotul Marin Florin, care anterior a slujit la această biserică, a oferit și alte detalii despre acest caz.

 MARIN FLORIN, PREOT SATUL DERENEU

Un om tânăr, în floarea vieții a decedat. Îndurerați, familia, copii, soția, nepoții nu au avut parte să intre în biserică și nu numai atât și mai grav că nu ia tras clopotul pe ultimul drum spre plecare la cele veșnice, spre eternitate. Ei stăteau în biserică și foloseau băuturi alcoolice, ca deobicei, vodcă și alte băuturi.

Contactat de TV8 pentru o reacție, secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Vadim Corostinschi, neagă că slujitorii Domnului ar consuma alcool în biserică.

 VADIM SCOROSTINSCHI, SECRETAR EPISCOPIA UNGHENI ȘI NISPORENI

Absolut nu este adevărat acest lucru, vinul se folosește în biserică la împărtășanie și atât, ceea ce spune el sunt aberații precum că mânâncă, beau și fac alte prostii în biserică. Astea sunt niște minciuni gogonate.

Vadim Scorotinschi a mai spus că vinovați de ceea ce se întâmplă sunt doar sătenii pentru că s-ar fi împărțit în două grupuri: unii îl susțin pe fostul preot care a intenționat să treacă biserica în subordinea Mitropoliei Basarabiei, iar alții insista ca lăcașul să țină de Mitropolia Moldovei.

VADIM SCOROSTINSCHI, SECRETAR EPISCOPIA UNGHENI ȘI NISPORENI

Din start dacă convine cu preotul atunci convine, dacă nu convine atunci asta e.

Scandalul de la Dereneu a început la începutul lunii martie când parohul pe atunci al bisericii din sat a hotărât să treacă la Mitropolia Basarabiei, din cauza ca Mitropolia Moldovei ar fi perceput taxe mari, fapt negat de aceasta. Între timp, slujbele sunt oficiate de un alt preot. De atunci, sătenii s-au împărţit în două tabere, în funcție de preferințe. În Dereneu sunt 1 300 de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram