Admitere 2018: Tot ce trebuie să știi dacă vrei să fii student la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

42860977-920×613

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău este unica instituţie de învăţământ superior de stat cu profil pedagogic din Republica Moldova. Astăzi, universitatea întrunește 7 facultăți. Instruirea în cadrul universității se realizează conform Procesului de la Bologna în trei cicluri, în limbile română, rusă şi străine, iar candidaţii pot opta pentru studii cu frecvenţă la zi sau cu frecvenţă redusă.

Ofertă educațională

#Filologie

Fondată în vara anului 1940, Facultatea de Filologie s-a impus, de-a lungul anilor, prin pregătirea cadrelor filologice şi didactice. Aulele facultății sunt un punct de pornire de bun augur pentru mai multe personalități din republică. Absolvenții facultății obțin calificativul Licențiat în ştiințe ale educației, fapt care le permite să activeze în instituții de învățământ preuniversitar de diverse tipuri, în calitate de profesori de limbă şi literatură română/rusă, profesori de limbă străină, de literatură universală, metodişti, manageri în sistemul educațional, redactori, traducători, referenți etc.

Specialități:

#Limbi și Literaturi Străine

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a fost creată la 1 septembrie 1948 în cadrul Institutului Pedagogic din Chişinău şi este prima facultate de limbi străine din republică. Absolvenții facultății obțin calificativele Licențiat în ştiințe ale educației, Licențiat în ştiințe umanisticefapt ce le permite să-şi aplice cunoştințele în instituții de învățământ preuniversitar, în calitate de profesor de limba şi litera­­tura engleză/germană/franceză/spaniolă/italiană, metodist, manager în sistemul educațional, translator, referent etc.

Specialități:

  • Limba şi literatura engleză
  • Limba şi literatura engleză şi limba franceză/ germană/ italiană/ spaniolă
  • Limba şi literatura franceză
  • Limba şi literatura franceză şi limba engleză/ italiană
  • Limba şi literatura germană
  • Limba şi literatura germană şi limba engleză
  • Limba şi literatura italiană şi limba engleză
  • Limbi moderne aplicate (engleză/ franceză/ germană)

#Științe ale Educației și Informatică

Răspunzând apelului de formare a „profilului european al absolventului universitar”, din anul 2004 Facultatea de Pedagogie realizează pregătirea cadrelor didactice în baza sistemului de credite prin studii de licență şi masterat, în 2015 fiind deschise 12 specialități de licență, 8 specializări de masterat şi Şcoala doctorală „Ştiințe ale educației”. Concepția generală de pregătire a cadrelor didactice la facultate integrează trei domenii distincte: domeniul pedagogie/psihologie, domeniul specialității de bază şi domeniul specialității secundare.

Specialități:

#Psihologie și Psihopedagogie Specială

La facultate, se lucrează permanent asupra planurilor de studii, care sunt transformate, modificate în conformitate cu: a) regulamentele în vigoare; b) standardele profesionale de formare a psihologilor, psihopedagogilor, psihopedagogilor speciali, asistenților sociali; c) experiența avansată de pregătire la specialitățile similare peste hotarele Republicii Moldova: România, Anglia, Scoția, Olanda, Franța, Suedia, SUA, Germania, Rusia etc.; d) cerințele pe care le înaintează viața în permanentă schimbare; e) practica ce dictează şi determină evoluția în pregătirea specialiştilor.

Specialități:

#Istorie și Geografie

Facultatea de Istorie și Geografie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” este prima Facultate de Istorie din Republica Moldova, inaugurată în anul 1940, odată cu fondarea Institutului Pedagogic din Chișinău. Astăzi, facultatea oferă studii universitare bazate pe valori academice într-un mediu colegial în care fiecare student contează. Facultatea se bazează pe studii de calitate, orientate spre dezvoltarea abilităților şi competențelor individuale.

Specialități:

#Arte Plastice și Design

Oferta educațională a Facultății de Arte Plastice și Design cuprinde cele trei trepte ale studiilor superioare: licență, masterat, doctorat. Pentru ciclul I – licență – facultatea propune șapte specialități, care oferă tinerilor un teren vast de formare profesională inițială și afirmare în domeniul pedagogiei artelor sau al creației artistice. Pentru programul studiilor de licență, facultatea organizează și studii la învățământ cu frecvență redusă, la specialitățile: Arte plastice și Educație tehnologică, cu termenul de studii 5 ani.

Specialități:

* instruirea se realizează atât la învățământul cu frecvență la zi, cât și la frecvență redusă.

La trei specialități va fi necesar să treceți anumite probe de aptitudini: Dans popular | Dans sportiv modern | Arte plastice.

Taxe de studii

Procesul de admitere

Termeni de organizare și contacte:


Adresa bazei de date a admiterii o găsiți AICI!

Adresa: or. Chișinău, str. Ion Creangă 1.

Tel: (+373 22)  74 72 08, 35 83 02.

Fax: (+373 22) 35 83 36, 35 84 15.

Metodologie

Acte necesare pentru înscriere

Taguri: #Admitere 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente