(galerie foto) Ce poți vedea plimbându-te pe cea mai mare stradă pietonală din Moldova, situată în orașul Bălți

IMG_4180

Strada pietonală din municipiul Bălți este considerată cea mai lungă din Moldova. Distanța acesteia măsoară circa 1.3 km (1.300 de metri). Reporterul #diez s-a plimbat pe această stradelă și a fotografiat cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea sau întâlni în timp ce te plimbi aici.

Această zonă este foarte populară în Bălți printre locuitorii și oaspeții orașului. Strada pietonală începe de la intersecția străzilor Alexandr Pușkin (aici este situată Universitatea de Stat „Alecu Russo” și piața de vechituri) cu Independenței (strada pietonală propriu-zisă) și se extinde pe o suprafață de 1.300 de metri terminându-se la intersecția cu strada Mihai Viteazul.

dsdsds

Așadar, ne pornim din punctul A, de la Universitatea de Stat „Alecu Russo”. În imagine vedeți blocul 6 de studii. În aceeași clădire se află și Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” și Colegiul Pedagogic „Ion Creangă”.

IMG_4031

Mergând câțiva zeci de metri ne apropiem de una dintre cele mai populare localuri din oraș Rețeaua de berării „DRAFT” și cafeneaua, și restaurantul Nistru.

IMG_4033

IMG_4035

IMG_4043

Printre zeci de brazi, pe cealaltă porțiune a străzii, stau ascunse mai multe localuri de agrement, bănci, farmacii, magazine de firmă. Uneori, se răsună și muzica emisă din aparatele sonore instalate aici.

IMG_4037

Pe partea stângă vedem oameni care se odihnesc pe bănci, din nou brazi și blocuri de locuit.

IMG_4039

IMG_4044

Această imagine arată perspectiva din spate, din direcția de unde am pornit.

IMG_4055

Prin urmare, am ajuns la una dintre cele mai mari biblioteci din oraș, biblioteca „Ion Creangă” în care se desfășoară, din când în când, prezentări de cărți, dar și alte evenimente culturale.

IMG_4056

Ne apropiem de inima orașului, cea mai aglomerată zonă din municipiu.

IMG_4061

Între timp, vedem doi câini care se odihnesc printre flori, unul dintre ei s-a trezit și ne-a permis să-i facem o fotografie.

IMG_4068

În partea opusă vedem librăria Prometeu și un magazin de mobilă.

IMG_4076

Când e timp frumos, tinerii se adună în centrul orașului și practică diverse sporturi. Astăzi, de exemplu, am văzut un tânăr care se dădea cu rolele.

IMG_4086

Peste 40 de metri vedem Aleea Clasicilor, un loc adorat de miri și mirese după ce și-au pus inelele pe degete și și-au promis iubire până la moarte.

IMG_4093

Tot aici este situată și Întreprinderea Registru, iar vizavi de această clădire se află Oficiul Stării Civile, dar și havuzul care ar trebui să funcționeze în curând, reieșind din declarațiile fostului primar, Renato Usatîi.

IMG_4098

IMG_4100

IMG_4103

Ne aflăm deja în Piața Vasile Alecsandri. Observăm un „zgârie nori” lângă magazinul Unic, un centru comercial din Bălți.

IMG_4108

În partea opusă se află mai multe localuri. Cinematograful Patria și-a sistat activitatea în 2015. În schimb, locuitorii au posibilitatea să meargă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” situat la câțiva pași de clădire.

IMG_4110

IMG_4116

Așa arată distanța care a fost parcursă.

IMG_4112

Continuăm să explorăm cea mai mare stradă pietonală din Moldova. În imaginea de mai jos vedeți locul unde în fiecare iarnă este instalat Bradul de Crăciun și scena pe care evoluează artiștii autohtoni.

IMG_4114

IMG_4125

Dacă tot vorbim de cea mai lungă stradă pietonală, v-o arătăm și pe cea mai scurtă stradă (pietonală) din Bălți. Aceasta are o distanță de 130 de metri și este situată pe strada „Academician Nicolae Filip”, cavaler al „Ordinului Republicii” şi „Cetăţean de onoare a municipiului Bălţi”.

IMG_4128

Iată și renumitul monument prin care se face „vestit” orașul Bălți, Tancul. Tancul sovietic din centrul oraşului Bălţi este unul dintre cele mai importante monumente de pe timpul regimului comunist, instalat în 1969.

IMG_4132

Puțin mai la vale de tancul sovietic vom întâlni monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfânt”, amplasat în fața Primăriei Bălți.

IMG_4137

IMG_4142

IMG_4144

Pe partea dreaptă vă puteți odihni în Parcul Central, care, la fel reprezintă un punct de atracție turistică a municipiului Bălți.

IMG_4140

Tot aici, puteți găsi o văcuță clorată instalată lângă intrarea unui super-market.

IMG_4150

Mai la vale se înalță o biserică catolică de o frumusețe neimaginabilă. Vă amintim că reporterul #diez a beneficiat de o rară ocazie și a văzut cum arată din interior Biserica Armenească din Bălți.

IMG_4173

Încetul cu încetul ne apropiem de sfârșit. În partea stângă din nou vedem blocuri de locuit.

IMG_4175

IMG_4180

Și aici ne aflăm la intersecția cu strada Mihai Viteazul, ceea ce înseamnă că ați parcurs împreună cu echipa #diez acei 1300 de metri ai celei mai lungi străzi pietonale din Moldova.

IMG_4179

Nu ratați ocazia să veniți la Bălți pentru a vizita această destinație turistică și de a vă crea propriile impresii despre Capitala de Nord a țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente