35 de echipe de tineri din 31 de localități ale țării vor participa la Caravana Instruirilor în Teatru Social. Unde va avea loc aceasta

10460588_761643270556744_1123260703311368671_o-1024×683
Foto: Y-PEER Moldova

35 de echipe de tineri din 31 de localități ale țării vor participa la Caravana Instruirilor în Teatru Social. Caravana se va desfășura pe parcursul a patru zile diferite, în regiunile Centru, Sud și Nord ale țării.

Caravana Instruirilor în Teatru Social 2018 este organizată ca parte a Festivalului Național de Teatru Social, ediția a IX-a. Scopul evenimentului este de a discuta despre sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, prevenirea abuzurilor și violenței, învățând adolescenții să se exprime liber și deschis asupra acestor aspecte prin intermediul teatrului social.

Evenimentul va fi organizat la data de 11 iulie în incinta Liceul Teoretic “I. L. Caragiale”, mun. Orhei (str. Vasile Lupu 60/1) cu începere de la ora 10:30. În această zi vor fi organizate primele 11 instruiri, iar restul vor avea loc  pe parcursul lunii iulie.

Festivalul Național de Teatru Social este organizat în Republica Moldova pentru al nouă-lea an consecutiv. Tinerii încadrați vor beneficia de instruiri în tehnici de teatru social, dar și în domeniul sănătății sexuale și reproductive, după care tinerii vor fi capabili să creeze și să prezinte o piesă de teatru social în comunitatea lor.

Piesele de teatru social vor trebui să se înscrie în următoarele tematici:

# Necesitatea educaţiei sexuale comprehensive în şcoală, inclusiv sănătatea sexual-reproductivă a tinerilor, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, a sarcinii neplanificate, a problemelor din perioada adolescenţei și promovarea unui mod de viață sănătos.

# Necesitatea informării tinerilor cu privire la ghidarea în carieră.

# Prevenirea violenței sub orice aspect (în familie, la școală și în societate), precum și prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, dizabilitate şi alte criterii.

Pentru mai multe detalii contactați persoana responsabilă: Cristi Babin, Coordonatorul Festivalului Național de Teatru Social, Y-PEER Moldova, La nemerele de telefon: +37362111907, +37376780040 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente