La Chișinău, ca-n New York / 63 de postere create la cea mai bună școală de arte din SUA sunt expuse la Biblioteca Națională

Din metrourile newyorkeze, la Chișinău. Peste 60 de postere create la Școala de Arte Vizuale din Manhattan pot fi admirate la Biblioteca Națională a RM în cadrul expoziției „Imagini Subterane: Posterele Subterane ale Școlii de Arte Vizuale din NY, de la 1947 până în prezent”. Evenimentul este organizat de COR – Asociația Industriilor Creative din Moldova, cu implicarea Școala de Arte Vizuale (SVA.edu).

Această expoziție invitată reunește întreaga serie de 63 de postere create la Școala de Arte Vizuale pentru a fi afișate în vastul sistem de metrou din New York City, oferind o imagine a istoriei colegiului și a talentului colectiv al aclamatei facultăți de design, ilustrație și fotografie. Curată de vicepreședintele executiv al Școlii, Anthony P. Rhodes, director creativ al posterelor începând cu 2007, expoziția va putea fi vizionată la Biblioteca Națională a Moldovei, str. 31 august 1989, 78A, Chișinău.

Expoziția în cadrul DesignForum, Viena, martie-aprilie 2018

Începând cu mijlocul anilor 1950, Școala de Arte Vizuale a fost în avangarda instituțiilor academice din SUA, prin recunoașterea necesității strategiilor alternative de marketing pentru atragerea noilor studenți. SVA a ajuns pe platformele metroului din New York City cu postere publicitare care în același timp captivau privirea și provocau gândirea, prezentând lucrările unor artiști legendari precum: Ivan Chermayeff, Milton Glaser și George Tscherny.

Toți profesioniști practicieni de la facultatea SVA au folosit condiționat posterul pentru a explora ce înseamnă să fii artist și pentru a-și contura propria voce. La fel ca și Școala, afișele de metrou SVA au devenit într-un fel inseparabile de oraș, inspirând spre creativitate și asumare de riscuri.

Colecția de postere la A38 Exhibition Space, Budapesta, Noiembrie 2016

„Underground Images” este organizat de Mirko Ilić, membru al facultății SVA, și de Francis DiTommaso, director, SVA Galleries. Pentru mai multe informații despre expoziție și lista completă a participanților, vizitați:

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.