17:10:52 29.03.2024
Stiri

Guvernarea va reevalua STRATEGIA de asigurare cu apă și canalizare a localităților din R. Moldova. Ce soluții propune

Economie 10.07.2018 13:00 Vizualizări1487 Autor: Ziarul National
Guvernarea va reevalua STRATEGIA de asigurare cu apă și canalizare a localităților din R. Moldova. Ce soluții propune


Satul Cotul Morii din raionul Hâncești, care acum câțiva ani a fost reconstruit din temelii, va avea și apeduct și sistem de canalizare. Guvernul a alocat, pentru realizarea acestui proiect, 26 de milioane de lei, a anunțat astăzi vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Cebotari, după ședința săptămânală a formațiunii.

Potrivit sursei citate, asigurarea cu apă potabilă şi canalizare reprezintă una dintre problemele care apar în topul îngrijorărilor cetăţenilor.

„Această problemă apare în raioane precum Edineţ, Drochia, Glodeni, dar şi în raioanele Străşeni, Soroca, Cantemir, Rezina, Călăraşi şi Hânceşti. Cunoaştem foarte bine problema din Cotul Morii. O problemă care cândva a adus foarte multe dividende politice, doar că nu a fost rezolvată, din păcate. Astăzi oamenii din această localitate primesc zilnic apă doar cu transportul, care este asigurat de către primărie. Şi oamenii au cantitate limitată de apă potabilă pe care o pot consuma. Unii dintre colegi mi-au comunicat că la Şoldăneşti oamenii cumpără cu cinci lei căldarea de apă”, a menționat Vlad Cebotari.

Acesta a anunțat că a fost identificată o soluție pentru a construi, până la finele anului, apeductul și sistemul de canalizare în satul Cotul Morii: „Deoarece acest subiect a mai fost discutat, am fost bucuroşi să auzim soluţia pe care colegii noştri au găsit-o ieri şi deja au alocat 26 de milioane de lei pentru asigurarea construcţiei apeductului în localitatea Cotul Morii”.

În același context, Cebotari a spus că strategia de asigurare cu apă a R. Moldova pentru perioada 2014-2028, care a fost aprobată printr-o hotărâre de Parlament în 2014, va fi reevaluată.

„Noi ne-am propus să înţelegem la zi care este statutul, progresele, dar şi restanţele pentru implementarea acelei strategii. Ne-am propus să elaborăm un plan calendaristic pentru ca, într-o perioadă de 3-5 ani, în ordine prioritară, în funcţie de problema şi gravitatea problemei fiecărei localităţi, să le asigurăm cu apă şi canalizare. Va fi un program multianual, aşa cum ne dorim să fie şi programul „Drumuri bune pentru Moldova”. Credem că asigurarea cu apă, exact ca şi drumurile, reprezintă o problemă care le face viața oamenilor mai dificilă sau îi determină să migreze”, a punctat Vladimir Cebotari.

Sursa citată a mai adăugat că, în anul 2019, va fi lansat Proiectul „Apă bună pentru Moldova”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md