02:49:08 19.04.2024
Stiri

MAJORĂRI cu până la 50% a SALARIILOR primarilor și angajaților Administrației Publice Locale, anunțate de guvernare. De când urmează să fie aplicată creșterea

Social 10.07.2018 12:12 Vizualizări3269 Autor: Ziarul National
MAJORĂRI cu până la 50% a SALARIILOR primarilor și angajaților Administrației Publice Locale, anunțate de guvernare. De când urmează să fie aplicată creșterea privesc.eu


Primarii din R. Moldova, dar și tot personalul Administrației Publice Locale (APL) vor primi salarii mai mari începând cu luna august curent. Salariile aleșilor locali, precum și ale tuturor angajaților primăriilor vor crește cu până la 50 la sută.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Partidul Democrat (PD) și a fost anunțată după ședința săptămânală a formațiunii de către vicepreședintele democrat, Vlad Cebotari.

„Noi am identificat soluții pentru a majora cu până la 50 la sută salariile primarilor și tuturor angajaților din cadrul APL. Această creștere va fi aplicată chiar din luna august. Banii au fost bugetați, iar Parlamentul urmează să aprobe această majorare în două lecturi. Pentru acest an, banii vor fi din bugetul de stat”, a explicat Cebotari.

Cebotari a mai adăugat că guvernarea va majora și salariile cadrelor didactice și ale medicilor, precum și ale personalului tehnic din aceste domenii. „Din septembrie, vor crește și salariile cadrelor didactice cu 8,5%. Știm că nu e o creștere mare, dar vom veni cu soluții sustenabile pentru a realiza creșteri salariale pe măsură”, a conchis vicepreședintele PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md