6 motive pentru care e dificil să recrutezi Milienalii

31253131_1305222026277079_6088752188081831936_n

Unele companii sunt de părere că este foarte dificil să recrutezi tinerii născuți după anii 1990. Alte companii, în schimb, consideră că este mai ușor, dar cu siguranță toți au spus că relația cu ei se încadrează în: “it’s complicated”, deoarece au mai multe pretenții atunci când vine vorba de un job. Adevărul e că această generație va reprezenta 1/3 din forța de muncă globală până în 2020, din acest motiv e bine să aflăm care sunt lucrurile importante pentru acești tineri, pentru a înțelege astfel motivele pentru care e dificil să recrutezi Milienalii și a găsi o soluție în acest sens.

Așadar, 6 lucruri importante pentru Milienali:

Curiozitatea – ei doresc în mod constant să învețe mai mult, să înțeleagă mai repede, să fie mai buni și dacă nu găsesc aceste aspecte în compania d-voastră sau nu vă asociază cu ele, nu vor aplica la job.

Flexibilitatea – această generație are o „teamă de a nu rata”, ei întotdeauna cred că pierd o ocazie care trece, din acest motiv probabil că nu vor rămâne prea mult la o anumită companie. Pentru a-i convinge să rămână puteți să le oferiți acces la proiecte noi care să le mențină entuziasmul.

Individualitatea – fiecare tânăr vrea să se simtă special, vrea să aibă senzația că nimeni nu mai e la fel pe această Planetă. De aceea, departamentul HR e necesar să ofere angajatului feedback constructiv, pozitiv și constant – ceea ce l-ar determina să se rețină mai mult în cadrul companiei d-voastră.

Salariu mare – majoritatea companiilor se plâng că această generație are așteptări salariale prea mari chiar de la început, neavând o anumită experiență în spate. Ei bine, există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Unul dintre ele ar fi faptul că acești tineri au crescut pe vremea când era „cea mai mare criză financiară și creștere economică”, ceea ce îi determină să ceară mai mult acum și aici; în plus ei sunt conștienți de faptul că talentele bune se găsesc rar astăzi, deci de ce să nu aibă mai multe pretenții?! Noi, la GAUS credem că pe piață vor rezista doar companiile care vor putea oferi salarii mari din start.

22045792_1174627606003189_4826071376491361406_n

 

Alte două lucruri importante pentru Milienali ar fi:

Tehnologia – având la serviciu computere și acces la internet nu mai este atât de motivațional ca odinioară. Companiile care își doresc angajați Milienali e necesar să le asigure mult mai mult, să creeze comportamente tehnologice în cadrul organizației, să ofere soluții de colaborare între angajați cum ar fi Slack sau posibilitatea de a manipula energia electrică direct de la telefonul mobil etc.

Binele social – chiar dacă Milienalii doresc să fie lăudați și să-și atingă aprecierea maximă a rezultatelor lor individuale, ei au, de asemenea, o conștiință socială puternică. Le pasă cu adevărat de lumea și de mediul înconjurător. Preferă să lucreze în echipă, să colaboreze și să facă parte din ceva important și mare. Fiind majoritatea timpului cu nasul în gadgeturi, nu înseamnă că nu sunt sociabili sau că nu consideră important cuvântul „împreună”.

Dacă doriți să aflați cum se dirijează la GAUS cu recrutarea acestei generații și cum utilizăm platformele interactive în acest sens – click AICI.

31494312_912830068902272_657628276918845440_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente