‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a achitat peste 120 de milioane de lei producătorilor care au solicitat subvenții

AIPA a achitat peste 120 de milioane de lei producătorilor care au solicitat subvenții

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că, începând cu 1 februarie și până în prezent, a autorizat spre plată peste 120 milioane lei pentru un număr total de 1017 dosare. Cele mai active raioane fiind: Cahul și Edineț. Totodată, cele mai solicitate măsuri din partea producătorilor agricoli rămân a fi pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol convențional, respectiv, construcția caselor de ambalare, frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor.

De menționat că, începând cu 1 iulie curent, AIPA  a început Campania de recepționare a dosarelor de acordare a subvențiilor în avans, oferite tinerilor și femeilor fermieri, interesați de lansarea și dezvoltarea unei afaceri în sectorul agricol. Statul va contribui cu 65% din valoarea totală a proiectului propus, iar 35% va constitui contribuția proprie. Vor fi acceptate doar proiectele cu valoare totală ce nu vor depăși un milion de lei.

Reamintim că, valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2018, constituie 900 mil. lei, dintre care suma disponibilă pentru anul  curent, aferent subvențiilor în avans, constituie 45 mil. lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›