/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ședința CSM la care trei membri ai Consiliului urmeau să candideze pentru promovare, amânată din lipsă de cvorum

missing
10 iulie 2018, ora 09:15

La această ședință, Consiliul Superior al Magistraturii urma să aleagă un nou judecător la Curtea Supremă de  Justiție. Printre candidații înscriși în concurs este și un membru al CSM, Dorel Musteață. Un alt membru al CSM și doi foști membri ai Consiliului urmau să se bată pentru fotoliul de vicepreședinte al  CSJ. Iar membru CSM Anatolie Galben a candidat pentru promovare la Curtea de Apel Chișinău. Dintre cei trei membri ai CSM care urmau să participe la concursurile de astăzi, doar Petru Moraru, care a candidat pentru funcția de vicepreședinte al CSJ, a venit la ședință. De asemenea, au lipsit ministrul Justiției, procurorul general și președintele CSJ.

Cererile de promovare din partea lor vin în timp ce în Parlament este dezbătut un proiect de lege care le va interzice membrilor CSM să participe la concursuri de promovare în funcție pe perioada mandatului și șase luni după aceasta.

Detalii despre cei trei candidați și cine sunt contracandidații lor vedeți aici. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram