09:01:45 16.04.2024
Stiri

VIDEO // S-a cățărat pe Statuia Libertății și a amenințat că se omoară

Știri 09.07.2018 17:40 Vizualizări3828 Autor: Ziarul National
VIDEO // S-a cățărat pe Statuia Libertății și a amenințat că se omoară sursa: google.ro


O femeie a fost filmată în timp ce escalada Statuia Libertății, din apropiere de New York, în Statele Unite.

Aceasta a reușit să îi șocheze pe turiștii prezenți la celebrul obiectiv turistic, după ce a amenințat că își pune capăt zilelor. Imaginile video surprinse în acele momente la Statuia Libertății au devenit virale, iar internauților parcă nu le-a venit să creadă tot ce a urmat.

La scurt timp după ce a fost observată cum se cațără pe monumentul emblematic, a fost anunțată și Poliția. Oamenii legii au intervenit de urgență.

Tânăra care a escaladat Statuia Libertății a făcut gesturi șocante, chiar în văzul turiștilor. Ea a vrut să tragă un semnal de alarmă și a protestat față de separarea familiilor de imigranți, o măsură ce a fost adoptată recent de către administrația Donald Trump.

Subiectul e unul sensibil în Statele Unite, după ce respectivele legi anti-imigrație ar putea despărți familii întregi care se află pe teritoriul SUA și urmează să fie deportate în țările de origine.

Incidentul șocant s-a petrecut chiar pe 4 iulie, Ziua Independenței Statelor Unite. Ca o măsură de siguranță, pentru că femeia devenise imprevizibilă și putea să rănească pe cineva, polițiștii i-au evacuat pe turiști.

Protestatara care a urcat pe Statuia Libertății și amenința că se o omoară a fost identificată de către autorități ca fiind Therese Patricia Okoumou, în vârstă de 44 de ani. Aceasta este o imigrantă din Republica Democrată Congo.

După ce au reușit să o dea jos, oamenii legii au arestat-o. Misiunea de salvare a acesteia a pus însă autoritățile pe jar. Therese Patricia Okoumou se afla foarte aproape de un colț al statuii de pe care putea aluneca și pica în gol.

Alături de ea au mai fost reținuți și alți tineri care protestau în zonă tot pentru aceeași cauză, majoritatea fiind imigranți. În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărțiți de părinții imigranți, după ce autoritățile au intensificat această procedură.

(sursa: dailystar.co.uk)


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md