/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

DNA are procuror-șef interimar. Vine din interiorul sistemului

missing
09 iulie 2018, ora 15:49

Ca urmare a decretului prin care preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial, procurorul general Augustin Lazăr a emis, luni(9 iulie), ordinul de delegare în această funcţie a Ancăi Jurma, procuror DNA, anunţă Parchetul General.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror-şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Prin urmare se așteaptă verdictul de la Ministerul de Justiție, iar concursul continuă conform perioadei nominalizate 9 iulie – 30 iulie. Potrivit unor interpretări, dacă președintele este obligat să revoce la propunerea ministrului justiției, atunci nu poate refuza nici propunerea de numire, se menționează pe site-ul informativ G4Media.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram