BAC 2018: Reacția Ministerului Educației cu privire la plângerile elevilor liceului Elena Alistar din Capitală

gg-1-640×360-1-640×360

După finalizarea examenelor de bacalaureat și anunțarea rezultatelor, Ministerul Culturii Educației și Cercetării a răspuns solicitării diez de a veni cu o reacție la plângerile elevilor de la Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” din Capitală. Aceștia au contactat echipa #diez, spunând că se află într-o situație neplăcută, întrucât au fost nevoiți să dea foile practic goale sau să inventeze definiții, deoarece în cadrul orelor din liceu nu le-ar fi fost predate subiectele de examen.

Ministerul spune că rolul instituției de învățământ este să asigure un proces de calitate, cadre didactice calificate și suport informațional și metodologic pentru pregătirea elevilor de examene. Ministerul mai susține că disciplina Istoria teatrului în instituția de învățământ respectivă a fost predată de un cadru didactic licențiat în arta teatrală, lector la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Mai mult, în urma pretestărilor din aprilie, toți elevii care au susținut testul la această disciplină au demonstrat un nivel de pregătire suficient. Ministerul informează de asemenea că potrivit rezultatelor finale ale sesiunii de bacalaureat, toți elevii liceului au promovat proba respectivă.

În răspunsul solicitării noastre, reprezentanții Ministerului nu au comentat plângerea cu privire la lipsa manualelor de specialitate din cadrul instituției de învățământ. Elevii ne-au spus anterior că nu au cărți la obiectul Istoria teatrului, iar materialul ar fi trebuit să îl ofere profesorii. Deși s-au adresat de mai multe ori la direcția școlii pe parcursul anilor să rezolve această problemă, solicitările elevilor nu au fost auzite.

Anterior, directoarea liceului, Lilia Babuc, a venit cu o reacție pentru echipa #diez. Aceasta a menționat că este director de liceu de un singur an, iar pentru ceea ce s-a întâmplat în clasele a 10-a și a 11-a nu ne poate da explicații.

Eu sunt director de un an. Pentru tot ce s-a întâmplat în clasa a 10-a și a 11-a nu pot să vă dau explicații, vă dați seama. Știu că profesor la disciplină a fost asigurat, de ce nu a fost respectată continuitatea este altă problemă. Specialiști la această disciplină sunt foarte puțini. Este foarte greu să găsim specialist anume la predarea istoriei teatrului. Elevii au fost la mine o singură dată, la începutul lunii septembrie cu solicitarea de a le oferi ca profesor doamna care a lucrat anterior. N-am putut face acest lucru din simplu motiv că ea a fost implicată în fraudarea examenelor de BAC  în 2016, am avut și indicații de la Minister în acest sens. Am făcut apel la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și cu suportul lor am asigurat, începând din a doua jumătate a lunii septembrie, o profesoară foarte bună, competentă, lector universitar care a predat această disciplină.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente