/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Record pozitiv la examenele de BAC. A crescut considerabil nota medie a candidaților

missing
09 iulie 2018, ora 12:57

„O medie mai mare sau egală cu șapte au obținut mai mult de jumătate din candidații din licee și anume 52,5 la sută față de circa 45 procente în 2017. Liceenii care-și fac studiile la profil real au demonstrat rezultate și mai bune, aceștia înregistrând o medie de 7,44%. Doi liceeni din trei care-și fac studiile la profil real au obțin o medie mai mare sau egală ca șapte, iar unul din trei absolvenți de la profilul real au o medie mai mare sau egală ca opt”, a susținut Anatol Topală.

Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, rata de promovare pentru absolvenții din licee a crescut cu 1,48 procente și a constituit 85,7 la sută.

Numărul absolvenților cu nota medie mai mare sau egală cu șapte este de 5308 de persoane, în comparație cu 4336 de elevi în 2017. O medie mai mare sau egală cu opt a fost atestată la 2045 de candidați, în comparație cu 1593 de candidați înregistrați anul trecut. 4436 de candidați au media mai mare sau egală cu nouă, iar șase candidați au media zece, în comparație cu trei în 2017.

În perioada 16-23 iulie, va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului de bacalaureat. Rezultatele preliminare după desfășurarea sesiunii suplimentare vor fi anunțate la centrele de bacalaureat pe 25 iulie, iar rezultatele finale după examinarea contestațiilor din sesiunea suplimentară vor fi anunțate la data de 1 august.

Amintim că vineri, 6 iulie, în centrele de bacalaureat au fost afișate rezultatele de la contestații, iar în baza rezultatelor finale ale sesiunii de examen au fost deja tipărite diplomele candidaților și repartizate în școli.

În zilele de 6-7 iulie candidații care nu au promovat examenul au depus cereri pentru participare în sesiunea suplimentară.

În sesiunea de bacalaureat 2018 au fost admiși 10616 de candidați din licee, 4015 de candidați din colegii și centre de excelență, 332 de candidați s-au înscris în regim extern, 167 de candidați au fost din universități, iar 3020 de candidați au fost restanțieri din sesiunile anterioare. În total, anul acesta au fost înregistrați 18.150 de candidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram