06:06:27 20.04.2024
Stiri

Candu, DERANJAT că Maia Sandu și Năstase „se bucurau” că R. Moldova a fost PEDEPSITĂ de UE: „Acești indivizi NU merită să ajungă vreodată să guverneze”

Politică 09.07.2018 10:40 Vizualizări7104 Autor: Ziarul National
Candu, DERANJAT că Maia Sandu și Năstase „se bucurau” că R. Moldova a fost PEDEPSITĂ de UE: „Acești indivizi NU merită să ajungă vreodată să guverneze” captură


Spicherul Andrian Candu susține că și dânsul, la fel ca premierul Pavel Filip, ar fi fost sunat și i s-ar fi sugerat ca guvernarea să găsească soluții pentru ca instanța de judecată să-l valideze pe Andrei Năstase în calitate de primar general al capitalei. De asemenea, oficialul crede că Maia Sandu și Andrei Năstase „nu merită” să ajungă la guvernare „vreodată”, mai ales după ce „s-au bucurat și au aplaudat” Rezoluția Parlamentului European, prin care a fost taxată R. Moldova.

„Am fost și eu sunat, la fel ca premierul Pavel Filip. Au fost anumite aluzii că trebuie să facem ceva pentru validarea mandatului de primar. Am întrebat ce trebuie să fac eu în calitate de președinte al Parlamentului? Să sun judecătorul? Eu nu pot să sun judecătorul, pentru că asta înseamnă dosar penal. Cum noi, politicul, să intervenim în actul justiției? Avem foarte multe semne de întrebare în ceea ce privește decizia instanței de judecată, precum și semne de întrebare în privința legislației electorale ce ține de mobilizare sau îndemn versus agitație în ziua alegerilor”, a declarat Candu ieri, în cadrul emisiunii „Replica”, de la „Prime TV”.

Întrebat ce i-au cerut exact cei care l-au sunat, spicherul a spus: „Bineînțeles că nimeni nu a zis direct să sun judecătorul, dar modalitatea prin care se discuta… încercați să faceți ceva. Am zis că o să facem după ce va fi decizia Curții Supreme de Justiție. Dacă va fi în favoarea validării alegerilor, atunci bravo, am depășit criza politică. Dacă nu va fi în favoarea validării alegerilor, atunci ne vom gândi ce să facem ca să nu mai ajungem în asemenea situație. Parlamentul poate face modificări ale legislației, iar în acest sens vom crea un grup de lucru care să analizeze situația și să vină cu soluții”, a precizat sursa citată.

Candu a mai adăugat că a avut întrevederi cu toate grupurile parlamentare din Parlamentul European și că i-a fost clar ce decizie va lua forul legislativ după discuțiile cu reprezentanții Partidului Popular European (PPE).

„La întrevederile cu cei din PPE lucrurile erau destul de clare: vrem să vă pedepsim, vă vom suspenda finanțarea, deoarece credem că nu vă veți descurca cu banii și, respectiv, populația o să fie nemulțumită, respectiv voi nu veți fi votați la alegerile parlamentare, dar vor fi votați Maia Sandu și Andrei Năstase și ei vor câștiga. Am rămas șocați când am auzit asta. Până la urmă, banii aceștia urmau să ajungă pe unele programe, inclusiv sociale. Suferă nu PD, care se va descurca în administrarea proceselor înainte de alegerile parlamentare, dar cetățenii R. Moldova. Guvernul are capacitatea ca să nu existe stoparea proiectelor preconizate, fie e vorba de Programul „Prima Casă 1”, „Prima Casă 2” sau Arena Chișinău. Toate aceste programe se vor realiza în termenele stabilite”, a dat asigurări Andrian Candu.

Oficialul a mai adăugat că a rămas cu un gust amar după Rezoluția PE, prin care s-a cerut suspendarea acordării suportului financiar, mai ales că de această decizie s-ar face responsabili reprezentanții opoziției – Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Noi am îndeplinit cele zece condiții pentru ca să fie debursată prima tranșă din suportul de 100 de milioane de euro. Am îndeplinit și patru din cele opt condiții pentru a doua tranșă și câteva condiționalități pentru cea de-a treia tranșă. Cetățenii trebuie să știe că cei doi lideri ai opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase, au insistat pe lângă deputații europeni să fie votată o asemenea rezoluție. În ziua votului, aceștia stăteau în sală și probabil se bucurau foarte mult că guvernarea este pedepsită. După aceste acțiuni, acești indivizi nu merită să ajungă vreodată să guverneze țara”, a declarat spicherul Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md