(foto) Cum este văzută Londra în capturi de 7 gigapixeli. Proiectul fotografic „24 Hour London” îți oferă această posibilitate

24h-london-640

Dacă vă întrebați cum arată o fotografie la 7 gigapixeli, proiectul foto „24 Hour London” are răspunsul. Datorită unei lentile inovative, de acum înainte orice obiect îndepărtat de pe o imagine digitală poate fi vizualizată cu ajutorul browserului fără nicio dificultate, ba mai mult, își va păstra calitatea vizuală. De exemplu, în imaginea (panorama) de mai jos veți putea vedea un stadion imens, însă denumirea lui va fi imposibil de o văzut. Însă dacă faceți zoom in, atunci veți putea vedea că scrie London Stadium, stadionul lui West Ham United, echipa care evoluează în Premier League.

Nikon a lansat un proiect foto impresionant pe Internet numit „24 Hour London”. Acesta este realizat folosind o cameră Nikon D850, un obiectiv performant şi un braţ robotizat folosit în realizarea de filme de Hollywood, rezultatul fiind mai multe fotografii la rezoluţie de 7,1 gigapixeli, câte una pentru fiecare oră a zilei. Fiecare moment în parte poate fi apoi explorat pe un computer direct în browser, putând mări imaginea pentru a vedea detalii care ar părea imposibile, scrie go4it.ro.

Camera Nikon D850 realizează capturi de imagine la 45 de megapixeli, iar folosit alături de obiectivul AF-S Nikkor 300mm f/2.8, poate să capteze şi cele mai mici detalii, chiar dacă acestea sunt la mare depărtare. Realizând câteva sute sau mii de fotografii în cartierul Canary Wharf din londra folosind braţul robotic care asigură că fiecare imagine se potriveşte „la pixel” cu cea de dinainte, Nikon a „lipit” aceste bucăţi mici într-o singură panoramă impresionantă la 155 de grade.

Apoi procesul a fost repetat de încă 23 de ori, câte o panoramă fiind realizată pentru fiecare oră a zilei. Poţi astfel să explorezi fiecare clădire în parte şi fiecare zonă, pentru a vedea cum se schimbă în funcţie de timpul zilei.

Încercați să explorați panorama Londrei în diferite perioade ale zilei. Nu uitați să analizați și detaliile, care la prima vedere nu se observă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente