S-a dat startul admiterii în licee. Ce trebuie să conțină dosarul și care este perioada în care se pot depune actele

elevi

Astăzi, 9 iulie, este dat startul admiterii în licee, pentru anul de studii 2018 – 2019. Prima etapă de admitere se va desfășura în perioada 9-27 iulie. Liceele care nu își vor completa toate locurile disponibile, vor organiza al doilea tur de admitere, între 6 și 15 august.

În cadrul primei etape (9-27 iulie), între 9-20 iulie va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs. Între 23-24 iulie se va desfășura concursul dosarelor, calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși. Pentru 23 iulie este programată proba de concurs în liceele cu admitere în baza probelor, potrivit IPN.

Pe 26 iulie vor fi anunțate rezultatele concursului de admitere, iar pe 26 și 27 iulie va fi prezentat raportul privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

În cadrul etapei a doua (6-15 august), între 6-8 august va fi organizată procedura de depunere a actelor pentru înscrierea la concurs. Pe 9 august se va desfășura concursul dosarelor, calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși. Tot pe 9 august este programată proba de concurs în liceele cu admitere în baza probelor. Pe 10 august vor fi anunțate rezultatele concursului de admitere. Între 13 și 14 august va fi prezentat raportul final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

Dosarul de participare trebuie să conțină următoarele acte: certificatul de studii gimnaziale, certificatul medical, buletinul de identitate și patru fotografii.

În acest an, peste 30 de mii de elevi au absolvit clasa a IX-a.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente