/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

VIDEO // Primii patru copii blocaţi în peştera din Tailanda, scoși la suprafaţă

09 iulie 2018, ora 01:12

Guvernatorul regiunii Chiang Rai, Narongsak Osotthanakorn, a confirmat că patru din cei 13 sportivi blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda au fost scoşi la suprafaţă, în urma operaţiunilor de salvare, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialul thailandez a anunţat că operaţiunile vor fi reluate în 10 sau 12 ore.

Băieţii s-au deplasat un kilometru sub apă, iar primul a ieşit la suprafaţă în jurul orei locale 17.40.

Un membru al poliţiei thailandeze a confirmat că trei ambulanţe, în care au fost transportaţi copiii scoşi din peşteră, au ajuns la spital.

Eve Tapanya, oficial din cadrul Poliţiei Turismului, a informat că aceştia nu se află într-o stare “foarte rea”.

Spitalul din Chiang Rai se află la o oră distanţă de peştera în care au fost blocaţi copiii. Doctorii şi asistentele s-au pregătit cu câteva zile înainte pentru a primi sportivii salvaţi.

Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.

Potrivit BBC, primii băieţi au ieşit din peşteră cu câteva ore înainte de momentul care se aştepta, sugerând faptul că operaţiunea ar fi fost mai uşoară decât se credea iniţial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram