01:35:50 20.04.2024
Stiri

Metoda propusă de Elon Musk pentru salvarea copiilor din Thailanda. E atât de NEBUNEASCĂ încât ar putea FUNCȚIONA

Știri 08.07.2018 10:04 Vizualizări2276 Autor: Ziarul National


Metoda propusă de Elon Musk pentru salvarea copiilor din Thailanda. E atât de NEBUNEASCĂ încât ar putea FUNCȚIONA sursa: google.ro

Miliardarul Elon Musk se implică în salvarea copiilor blocați într-o peșteră din Thailanda alături de antrenorul lor de fotbal.

Un fan din Swaziland al antreprenorului l-a întrebat zilele trecute pe Twitter dacă nu s-ar putea implica într-un fel în operațiunile de salvare, iar Musk a promis că va asista guvernul thailandez dacă este nevoie.

Miliardarul - care are trei companii ce dețin tehnologia necesară pentru intervenție în astfel de cazuri, Boring Company, SpaceX și Tesla - s-a ținut de cuvânt. Un antreprenor din Thailanda, James Yenbamroong - fondatorul mu Space Corp, care se ocupă, printre altele, de metode de comunicație prin satelit, turism spațial și dezvoltare de orașe inteligente - a declarat că a fost contactat de o echipă SpaceX, pe care a pus-o în contact cu guvernul thailandez.

Se pare că autoritățile din Thailanda au acceptat ajutorul oferit de miliardarul american.

„Ingineri SpaceX și Boring Co. pleacă mâine spre Thailanda să vadă dacă pot ajuta guvernul. Cel mai probabil există o mulțime de detalii complexe greu de apreciat fără să fii prezent acolo”, a scris în urmă cu puțin timp Elon Musk pe Twitter.

Concret, companiile lui Musk s-ar putea implica în eforturile de localizare și pompare a apei și, în plus, ar contribui și cu o serie de baterii ultraperformante.

Boring Co. are experiență în săparea de galerii subterane, însă acest tip de intervenție ar fi prea riscantă, notează Bloomberg.

Copiii blocaţi în peşteră de aproape două săptămâni sunt prea slăbiţi pentru a fi scoşi la suprafaţă în acest moment. Este concluzia la care a ajuns doctorul care i-a examinat.

Musk are însă o idee atât de nebunească despre cum ar putea salva copiii și pe antrenorul acestora încât ar putea funcționa.

„Poate merită încercat: să introduceți un tub de nilon cu un diametru de un metru (sau seturi de tuburi mai scurte pentru cele mai dificile secțiuni) prin rețeaua din peșteră și să îl umflați cu aer, la fel ca pe un castel gonflabil. Ar trebui să creeze un tunel cu aer sub apă, care să se sprijine de tavanul peșterii și care să se muleze pe forme ciudate precum pasajul de 70 de centimetri”, a propus Musk.

O operaţiune la nivel înalt are loc pentru a-i salva pe copii şi pe antrenorul lor, fiind prezenţi la faţa locului zeci de puşcaşi marini thailandezi şi experţi internaţionali pentru a găsi o modalitate de a elibera persoanele captive, scrie news.ro.

Copiii şi antrenorul lor au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peşteră şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a blocat tunelurile de ieşire.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md