Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic în România. Pilotul a murit

Un avion de vânătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit sâmbătă la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași. Prăbușirea ar fi fost precedată de o explozie și urmată de un incendiu, la impactul cu solul.

Ministerul Apărării din România anunţă oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Acesta avea 36 de ani.

Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”.

“Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

Procurorii militari de la Parchetul Tribunalul Militar Bucureşti s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal.

MiG-21 Lancer este o variantă îmbunătățită a clasicului MiG-21, avion de fabricație sovietică. Sunt avioane vechi, iar armata română încearcă să le înlocuiască treptat.

Sursa: Digi24.ro, Mediafax

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.