14:12:34 23.04.2024
Stiri

OPINIE, despre suspendarea finanțării din partea UE: „Guvernarea poate strânge 100 de milioane de euro în câteva zile. În realitate, este o simplă și banală campanie electorală, în care două clanuri se bat pentru putere”

Politică 07.07.2018 11:00 Vizualizări1797 Autor: Ziarul National
OPINIE, despre suspendarea finanțării din partea UE: „Guvernarea poate strânge 100 de milioane de euro în câteva zile. În realitate, este o simplă și banală campanie electorală, în care două clanuri se bat pentru putere”


„Cele 100 de milioane de euro, pe care UE ba ni le dă, ba se răzgândește, sunt, de fapt, praf în ochi. Suma este una infimă, chiar și pentru economia noastră inexistentă. Guvernarea poate strânge acești bani în câteva zile, din vamă, dacă se încordează puțin. Așa că cei care ne prezintă situația în termeni apocaliptici exagerează nițel, ca să folosesc un limbaj mai diplomatic”, scrie jurnalistul Nicolae Federiuc pe blogul său.

Problema este una de principiu și poartă un caracter pur simbolic, crede acesta. „Asistăm, de fapt, la un spectacol de importanță locală, iar actorii au închiriat scena mare a UE doar pentru a-i da mai mare greutate. Ca publicului să i se creeze impresia că problemele din R. Moldova au ajuns pe agenda marilor puteri. Nimic mai fals. În realitate, este o simplă și banală campanie electorală, în care două clanuri se bat pentru putere”, spune sursa citată.

Federiuc vorbește și de românii „răi” și românii „buni”, făcând referire la deputații din Parlamentul European, care a aprobat Rezoluția privind sistarea finanțării R. Moldova.

„Cei de la PD au spus că rezoluția adoptată joi de PE are un caracter eminamente politic. Și au dreptate. Lupta s-a dat între două partide, diferite doar ca număr de mandate. Respectiv, cei care dețin majoritatea și funcțiile cheie din instituțiile europene, adică PPE, au putut să încline balanța în favoarea favoriților lor. Cum s-a ajuns până aici? Simplu. Grație europarlamentarilor români. Acești europarlamentari români sunt toți laolaltă amici de-ai politicienilor noștri”, a mai adăugat jurnalistul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md