Radu Albot a ratat calificarea în turul patru de la turneul de Mare Şlem Wimbledon. Ce sumă a încasat tenismenul

ba3b794a8dec1033d0cb4289cc04dc98

Tenismenul moldovean, Radu Albot, a încheiat aventura la turneul de Mare Şlem Wimbledon. Participarea din acest an a lui Albot la turneul de pe iarba londoneză s-a finalizat, practic, cu cea mai mare performanţă a carierei sale, prin calificarea în al treilea tur

Radu Albot a câștigat două meciuri pe tabloul de simplu masculin după care a fost eliminat de către numărul 10 mondial, John Isner, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-4. Oboseala acumulată de Albot în zilele precedente s-a simțit pe gazon, astfel că el nu a putut prelungi meciul împotriva tenismenului american, scrie trm.md.

Radu Albot i-a învins, anterior, pe Pablo Carreno-Busta (Spania) cu 3-6, 6-0, 6-7, 6-2, 6-1, respectiv Aljaz Bedene (Slovenia) cu 6-2, 4-6, 7-6, 5-7, 6-3. În plus, Albot a mai jucat, în ziua de pauză, patru seturi și la dublu.

Radu Albot s-a ales, după participarea la Wimbledon, cu un cec în valoare de 100 000 de lire sterline, la care se adaugă încă 11 500 lire sterlne pentru proba de dublu. Aceste sume sunt brute, impozitele fiind deduse de către statul britanic, iar jucătorul achitându-și singur cheltuielile de participare, medicamentație și altele.

Radu Albot ocupă locul 98 în clasamentul ATP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente