Un sat întreg din Țara Galilor scos la vânzare pentru prețul unei garsoniere din Londra

Un sat întreg din Țara Galilor este scos la vânzare pentru prețul unei garsoniere din Londra. Fosta localitate minieră se află în mijlocul unor peisaje superbe, în munți și aproape de plajele oceanului, dar chiar și așa, cumpărătorii nu se înghesuie.

Potrivit publicației metro.co.uk, satul este în munți, iar prețul a scăzut de curând de la 1,5 milioane de lire sterline, la 1,25 milioane.

Localitatea se numește Aberllefenni și a fost construită pentru muncitorii minei din apropiere, în Powys.

Din 1960 a fost deținută de un întreprinzător privat, însă mina s-a închis în 2003, iar oamenii, majoritatea lor chiriași, au plecat de acolo.

Chiar dacă la prima vedere mica localitate pare izolată, satul galez se află la mică distanță de ocean, localnicii putând ajunge cât ai clipi pe plajele Aberdovey, Barmouth și Fairbourne. În plus, cel mai apropiat oraș se află la o distanță de aproximativ 11 km.

Cele 16 case sunt acum goale și așteaptă să fie cumpărate.

O singură casă poate fi cumpărată aici cu doar 28.000 de lire sterline. Satul se află la vânzare pe piața imobiliară din 2016.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.