07:38:56 18.04.2024
Stiri

FOTO // Această tânără a mers la o şedinţă de pedichiură la modă, cu PEŞTI, care ar fi trebuit să fie inofensivă. Ce s-a întâmplat apoi e TULBURĂTOR. Incidentul face înconjurul lumii

Știri 06.07.2018 17:30 Vizualizări1854 Autor: Ziarul National


FOTO // Această tânără a mers la o şedinţă de pedichiură la modă, cu PEŞTI, care ar fi trebuit să fie inofensivă. Ce s-a întâmplat apoi e TULBURĂTOR. Incidentul face înconjurul lumii

O procedură cosmetică mai puţin obişnuită, dar la modă, este „pedichiura cu peşti”.

Cei care primesc acest tratament în centrele de spa stau relaxaţi cu picioarele într-un bazin de apă caldă în care sunt mici peşti sanitari, care au denumirea ştiinţifică Garra rufa. Aceştia, numiţi şi „Dr. Fish”, mănâncă pielea moartă de pe picioarele pacienţilor. Ar trebui să rezulte, după un astfel de tratament, o piele mai frumoasă şi mai sănătoasă, potrivit Gizmodo.

O tânără susţine, însă, că în urma acestei proceduri i-au picat unghiile de la picioare. Detalii despe cazul misterios au fost publicate de doctorul femeii în revista JAMA Dermatology. Deocamdată nu se ştie dacă peştii au cauzat sau nu acest lucru sau a fost pur şi simplu o coincidenţă. Totuşi, dermatologii nu au descoperit o afecţiune sau o boală la picioarele femeii. Astfel, pacienta a ajuns la concluzia că de vină este pedichiura cu peşti.

Foto: JAMA Dermatology

Acest tratament este periculos, potrivit criticilor, deoarece peştii sunt folosiţi pentru mai mulţi pacienţi şi există riscul transmiterii unor boli periculoase. În 10 state americane pedichiura cu peşti a fost interzisă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md