Măsurile de prevenire a incendiilor în perioada secerișului, în atenția pompierilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a lansat campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Acțiunea de informare va avea loc în mai multe gospodării agricole din Republica Moldova. Angajații IGSU au menirea de a instrui proprietarii, dar și gestionarii terenurilor agricole în domeniul protecției antiincendiare.

Pompierii vor acorda asistență la evaluarea tehnicii de recoltare a spicoaselor, menționând că alimentarea și reparația acestora pe suprafețele cu roadă este strict interzisă în vederea evitării aprinderii și extinderii focului. Atenția angajaților IGSU va fi acordată mijloacelor primare de intervenție în caz de incendii, dotarea combinelor cu inventar necesar, dar și executarea izolării lanurilor față de drumuri, păduri și căi ferate, prin fâșii arate.

Totodată, specialiștii vor testa nivelul de pregătire în caz de incendii a lucrătorilor care strâng roada de pe lanuri, îndrumându-i la capitolul riscurilor arderii paielor sau a altor resturi vegetale pe câmp. Pompierii și salvatorii vor acorda asistență și vor informa despre pericolul incendiilor toți fermierii din țară.

Conform datelor recente, peste 92 mii ha de cereale au fost recoltate de la începutul lunii iulie 2018 în Republica Moldova.

Potrivit IGSU, în anul 2017 în țara noastră s-au produs zece incendii în lanuri cu spicoase, fiind afectate 61 ha, iar peste 500 de ha au fost salvate în urma campaniei de prevenire.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...