Observator militar în cadrul CUC, transferat în serviciul operativ al Comenduirii militare din Dubăsari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Unificată de Control (CUC) l-a eliberat pe maiorul Dmitrii Konev din funcția de observator militar și l-a desemnat în serviciul operativ din cadrul Comenduirii militare din orașul Dubăsari. CUC s-a întrunit în ședință la Bender sub președinția delegației transnistrene.

În cadrul ședinței, șeful Statului Major al Forțelor Mixte de Pacificare, colonelul Vitalii Morozov, a raportat despre situația din Zona de Securitate, care a fost apreciată drept stabilă, ca urmare a monitorizării acesteia pe parcursul ultimei săptămâni de către Comandamentul Militar Întrunit.

Cel de-al doilea subiect de pe ordinea de zi – problema privind asigurarea securității și liberei circulații în preajma podului peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc a fost examinată în cadrul ședinței neordinare a Comisiei, condusă de Ilia Uvarov, copreședintele CUC din partea Federației Ruse.

Părțile au făcut un schimb de opinii în cadrul întrevederii separate a conducătorilor delegațiilor CUC din partea Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE. În cadrul şedinţei au fost dezbătute propunerile de compromis ale delegației Federației Ruse, prezentate la ședința CUC din 28 iunie curent, prin care se propune monitorizarea și asigurarea liberei circulații pe podul peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc în formatul operațiunii de pacificare – doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și efectivele comune ale Poliției și așa-numitei miliții.

Reprezentantul Tiraspolului, de o manieră sfidătoare, devenită deja tradițională, a respins categoric această propunere fără argumente și fără careva comentarii. Din această cauză, discuțiile asupra acestei probleme s-au blocat și vor fi reluate la următoarea ședință a Comisiei, preconizată pentru data de 12 iulie 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...