/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministerul Educației a introdus mai multe discipline noi din 1 septembrie 2018. Care sunt acestea

missing
06 iulie 2018, ora 12:28

Secretarul de stat în domeniul educației Angela Cutasevici a informat despre introducerea unei noi disciplini obligatorii – Dezvoltarea personală. Aceasta va fi predată elevilor claselor I-XII, începând 1 septembrie curent. Scopul acesteia este informarea copiilor privind auto-formarea, educația sexuală, modul sănătos de viață și securitatea personală.

De asemenea, au fost reorganizate disciplinele Dirigenția și Educația civică, care va fi predată din clasa a V-a și se va numi Educație pentru societate. În cadrul orelor vor fi dezbătute aspecte precum patriotismul, voluntariatul, pentru a contribui la responsabilizarea elevilor.

Angela Cutasevici a anunțat și despre introducerea disciplinelor opționale precum: Educația pentru drepturile omului, educație pentru media, educație pentru sănătate, educația digitală. Acestea sunt destinate claselor primare și gimnaziale și sunt axate pe subiecte sensibile.

Reprezentanta Ministerului Educației a îndemnat elevii să elaboreze o rezoluție cu propuneri  și suport didactic, care ar urmă să fie distribuit în școli. La rândul său, copiii au propus introducerea cursurilor speciale pentru pregătirea multi-laterală a profesorilor și informarea părinților despre prevenirea abuzului sexual. Elevii au punctat că în prezent metodele de informare din școli sunt demodate și ineficiente. În schimb, ei salută ideea predării informației prin intermediul video-urilor speciale și a jocurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram