15:18:08 24.04.2024
Stiri

Președintele APE, mesaj pentru guvernare: „Sub nasul vostru, securitatea statului a ajuns un cașcaval olandez, iar voi vă faceți culpabili de acest dezastru”

Politică 06.07.2018 11:00 Vizualizări2080 Autor: Ziarul National
Președintele APE, mesaj pentru guvernare: „Sub nasul vostru, securitatea statului a ajuns un cașcaval olandez, iar voi vă faceți culpabili de acest dezastru”


Ideea potrivit căreia decizia de invalidare a alegerilor din Chișinău ar fi o „operă” influențată din exterior, ca parte a războiului hibrid dus împotriva R. Moldova, lansată în spațiul public de reprezentanți ai guvernării, este taxată dur de președintele Asociației de Politică Externă, Victor Chirilă.

„Dacă admiteți această ipoteză, e grav de tot, domnilor „proeuropeni”! Atunci mă întreb și vă întreb, cum au știut acești „străini” cine din judecătorii de la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție vor examina cazul. Nu știți? Sau poate considerați că ambele instituții sunt penetrate în totalitate de „interese străine”? În acest caz, domnilor „proeuropeni”, trebuie sa admiteți că, sub nasul vostru, securitatea statului a ajuns un cașcaval olandez, iar voi vă faceți culpabili de acest dezastru”, comentează Chirilă.

În opinia președintelui APE, dacă guvedrnarea admite această ipoteză „tare trasă de păr”, după ce a primit „un cartonaș roșu de la UE”, prin Rezoluția adoptată ieri, atunci e vorba de „trădare de patrie”: „Iar Curtea de Apel, cât și Curtea Supremă de Justiție trebuie reformate din temelie, dar nu înainte de a avea o investigație exhaustivă, transparentă cu participarea investigatorilor imparțiali din UE și SUA”.

Menționăm că, în Rezoluția Parlamentului European din 5 iulie curent cu privire la R. Moldova, ca urmare a invalidării alegerilor din Chișinău, europarlamentarii recomandă, printre altele, autorităților de la Chișinău, în punctul 10 al documentului, „să reformeze sistemul judiciar, inclusiv numirea noilor judecători, astfel încât să împiedice sistemul judiciar să intervină în procesul politic și electoral sau să submineze în orice alt mod voința poporului din Moldova exprimată în mod democratic”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md