Chiril Gaburici cere explicații pentru lucrările de reparație necalitative de pe traseul Chișinău – Leușeni

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat în ședință responsabilii de la drumuri și le-a cerut explicații pentru lucrările de reparație necalitative, efectuate pe porțiunea de drum Chişinău – Leuşeni.

Aceasta după ce mai mulți șoferi care circulau pe acest traseu s-au pomenit cu parbrizele și geamurile de la mașini fisurate sau chiar sparte.

Totodată, Chiril Gaburici a indicat responsabililor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să aplice penalități, celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile și nu au garantat siguranța traficului rutier.

Ministrul a solicitat sa fie aplicată mustrare șefului SA Drumuri Ialoveni, responsabil de acest tronson de drum, pentru neglijență în serviciu și a cerut agentului economic să compenseze toate cheltuielile șoferilor care au avut de suferit de pe urma lucrărilor de reparație necalitative.

”Trebuie să asigurați calitate și durabilitate la construcția și reparația drumurilor naționale. Cer să fie compensate toate cheltuielile și pagubele suportate de șoferii mașinilor care se deplasau pe acea porțiune de drum, iar persoanele care se fac vinovate, să fie penalizate. De asemenea, rog reprezentanții ASD să monitorizeze cu atenție calitatea tuturor drumurilor reparate, pentru a nu admite astfel de situații. Neglijența este inadmisibilă”, a punctat Chiril Gaburici.

Agentul economic responsabili de efectuarea lucrărilor și-a recunoscut vina, argumentând că pietrișul folosit nu corespundea întocmai normativelor necesare. Un alt motiv invocat a fost lipsa indicatoarelor care să-i informeze pe șoferi despre lucrările de reparație.

Foto: Publika.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.