/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Banca Mondială acordă 30 milioane de dolari Republicii Moldova

missing
06 iulie 2018, ora 10:35

Finanțarea este acordată în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova, ca parte componentă a Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021. Scopul este asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice, iar banii sunt oferiți sub formă de sprijin bugetar.

Amintim că Parlamentul European a adoptat ieri (5 iulie) o rezoluție prin care anunță despre suspendarea primei tranșe a asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro, dar și a suportului bugetar care urma să fie acordat Moldovei. Decizia a fost luată în contextul situației create de invalidarea alegerilor din Chișinău. În același timp, în textul rezoluției se menționează și reținerea a 28 de milioane de euro destinați reformei justiției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram