14:02:54 19.04.2024
Stiri

Semnele care arată că tu și iubitul tău vă POTRIVIȚI perfect

Știri 05.07.2018 20:04 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
Semnele care arată că tu și iubitul tău vă POTRIVIȚI perfect sursa: eva.ro


Ești sigură că ai găsit persoana potrivită pentru tine? Aceea care te ascultă cu atenție atunci când vorbești și e acolo mereu pentru tine atunci când ai nevoie de o îmbrățișare?

Dar cum poți fi sigură de asta? Din fericire, știința are câteva răspunsuri.

Iată câteva semne că tu și iubitul tău sunteți meniți să rămâneți împreună:

1. Sunteți amândoi pozitivi
Studiile arată că o perspectivă pozitivă și câteva schimburi de zâmbete pe zi pot ajuta la menținerea unei relații stabile. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au descoperit că, atunci când un singur partener posedă un nivel ridicat de pozitivitate, există mai puține conflicte în relație. Beneficiile de a vedea partea plină a paharului nu se opresc aici. Un alt studiu a constatat că cuplurile care își sărbătoresc realizările partenerului ca și cum ar fi ale lor, cum ar fi o promovare la locul de muncă, au cunoscut o mai mare satisfacție decât cei care au reacționat negativ sau cu indiferență. Optimismul aduce beneficii ambilor parteneri.

2. Vă trimiteți mesaje atât cât e necesar
Cu emoji și gif-uri, sentimentele și emoțiile noastre sunt din ce în ce mai rar exprimate în cuvinte astăzi. Cu toate acestea, cercetătorii sfătuiesc cuplurile să comunice cât mai puțin prin intermediul mesajelor. Atunci când o persoană este mai puțin interactivă, așteptările nu sunt însoțite de realitate pentru celălalt și acest lucru duce la dezamăgire și la un sentiment de deconectare. Cercetătorii speculează că, odată ce bărbații se detașează de relație, ei încep să înlocuiască dialogul față în față cu cel prin mesaje. Femeile, pe de altă parte, se folosesc de acest mijloc de comunicare pentru a face lucrurile să funcționeze.

3. Limitați folosirea mediilor sociale
Îți place să îți verifici Instagramul și Facebookul, și probabil acesta este și modul în care rămâi la curent cu știrile. Dar folosirea în exces a acestor rețele de socializare poate fi unul dintre cele mai toxice lucruri care le poți face pentru relația ta. Conform unui studiu, persoanele care utilizează mai mult decât o dată pe zi Facebook au mai multe șanse de a raporta conflicte în relație, care duc inevitabil la rezultate negative, cum ar fi infidelitatea sau divorțul.

4. Sunteți drăgăstoși unul cu celălalt
Cei mai mulți dintre noi știu că apropierea dintre doi oameni este un lucru natural biologic.

Dar atunci când aceasta devine consistentă din partea ambilor parteneri, indică nivelul de fericire împreună. Un studiu arată că afecțiunea fizică precum: masaj, mângâiere, ținutul de mâini și îmbrățișările este corelată cu nivelul de satisfacție al partenerului.

5. Vă confruntați în loc să vă rețineți sentimentele
Un studiu a demonstrat că exprimarea furiei atunci când apar dezacorduri poate fi necesară pentru rezolvarea problemelor din relație și poate funcționa ca un adeziv pentru menținerea ei. Dacă discutați într-un mod sănătos de timpuriu, atunci vă veți exprima sentimentele cu mai multă ușurință și puteți găsi soluții mai bune și mai rapide.

6. Sunteți asemănători
Știi vechea zicală că opusurile se atrag? Ei bine, o rețetă mai bună pentru atracție ar putea fi mai multe lucruri în comun. Un studiu a demonstrat că suntem dornici să fim ca ceilalți. Cu cât sunteți mai asemănători în privința personalității voastre și împărtășiți moduri similare de a vă raporta la anumite lucruri, tu și partenerul tău veți coopera mai mult și vă veți respecta mai mult.

7. Obiceiurile voastre financiare diferă
Cu siguranță nu sunteți singurul cuplu care se ceartă din cauza cheltuielilor. De fapt, un studiu recent a constatat că dacă cei doi sunt diferiți din acest punct de vedere, adică unul cheltuie mai mult, iar altul este mai strângător sau unul cheltuie pe ceva și altul pe altceva, atunci lucrurile ar putea funcționa perfect. Trebuie doar să prioritizați oportunitățile mari cum ar fi achiziționarea unei mașini sau a unei case.

8. Râdeți la aceleași glume
Dacă reușiți să vă bucurați împreună chiar și la o comedie nereușită, atunci sunteți făcuți unul pentru celălalt. Un studiu a constatat că 75% dintre cuplurile care rând împreună cel puțin o dată pe zi sunt mai fericite.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md