/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Condiții deplorabile la oficiul poștal din Sărătenii Vechi. Oamenii spun că își pun viața în pericol atunci când merg la poștă

missing
05 iulie 2018, ora 19:51

În aceste condiții lucrează angajații oficiului poștal din satul Sărătenii Vechi din raionul Telenești. Pășind prin aceste gropi, oamenii riscă să-și fractureze picioarele, iar pe timp de iarnă, angajații îngheață de frig”, Carolina Bețivu, reporter TV8.

Șefa oficiului poștal spune că este în funcție mai bine de trei ani, dar de atunci și până acum nu a fost făcută nicio reparație.

Podeaua este foarte deteriorată sunt persoane în etate care au și sprijin și pot să se împiedice și să cadă și poate să ajungă și urmări mai grave după situația care se vede. Fiecare cetățean unde lucrează dorește condiții de lucru, nemaivorbind de salariile care sunt la noi în Republica Moldova”, Ecaterina Coșneanu, șefa oficiului Poștal

Gropile din podea sunt adevărate capcane pentru sătenii care vin la oficiul poștal.

Poți să cazi jos, mai ales pentru cei în etate este foarte greu. Pot să cadă jos, să-și rupă un picior”.

Eu încă mai pot, dar sunt alții bătrâni, calcă cumva și piciorul se rupe și la bătrânețe ce faci?

Așa material el nici nu ține aici, este făcut aiurea. Sunt pensionari vai de capul lor, mulți au căzut jos”.

Se vede că asta nu este de azi și nu de ieri și nici de un an sau de doi”.

Iarna, la această problemă se adaugă și alte.

„Căldura lasă de dorit, iluminarea, podeaua în primul și în primul rând și căldura ar fi cel mai important. Nu avem nicio sursă de încălzire, numai cât un cămin”, Ecaterina Coșneanu, șefa oficiului Poștal

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al Poștei Moldovei a spus că întreprinderea este la curent cu situația oficiului din Sărătenii Vechi, dar nu poate spune când sediul va fi reparat.

La moment se lucrează în această direcție doar că nu s-a ajuns încă la acest oficiul poștal. Toate cererile sunt înregistrate, conducerea este la curent cu ele și se face un grafic anumit, încercăm să reparăm oficii poștale din toate raioanele”, Elena Ganciucova, șefa Serviciului de Presă „Poșta Moldovei”

Anterior, problema oficiului poștal din Sărătenii Vechi a fost postată și pe o rețea de socializare. O fostă angajată a scris atunci că: „Am lucrat mulți ani în acest oficiu și m-am ales astăzi că nu pot să merg pe picioare. Am îndurat frig eu și tot colectivul meu. Nici astăzi nu este căldură, iar când intri în oficiu trebuie să te ții de pereți, altfel riști să rămâi fără picioare. Rușine vouă, celor de sus, că ne faceți satul de râs.”

Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” are aproximativ 1300 de oficii care acoperă, practic, toate localitățile din țară.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram