Compania Wizz Air lansează cinci curse noi spre Europa de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Compania low cost Wizz Air mai aduce o aeronavă la Chișinău și lansează cinci curse noi spre Europa. Astfel, până la sfîrşitul anului 2018, Wizz Air va lansa zboruri directe spre oraşele Memmingen (Germania), Dortmund (Germania) şi Copenhaga (Danemarca).

În plus, vor fi operate şi curse directe spre Paris Beauvais (Franţa) şi Bruxelles Charleroi (Belgia). Wizz Air a decis să mărească şi frecvenţa zborurilor deja existente spre mai multe destinaţii.

Noua aeronavă Airbus A320 va sosi pe Aeorportul Internațional Chișinău în decembrie 2018 și va deservi cele 5 rute noi.

De asemenea, unele dintre cele mai solicitate curse din Chișinău: London-Luton, Milan-Bergamo, Venice-Treviso, Berlin-Schönefeld și Rome-Ciampino vor fi operate mai des. În total, din decembrie 2018 vor fi adăugate în orarul Aeroportului Internațional Chișinău 17 zboruri regulate ale companiei WIZZ AIR. Biletele sunt deja valabile pe website-ul companiei wizzair.com și costă de la 19.99 Euro.

Cît priveşte investiţiile totale ale companiei Wizz Air în baza sa de la Chișinău, acestea vor depăşi 200 de milioane de dolari, iar din 2019, prin extinderea operațiunilor cu 68% faţă de anul trecut, compania va oferi pasagerilor Aeroportului Internaţional Chişinău peste 700.000 de locuri, în 13 destinaţii către 8 țări.

Odată cu extinderea operaţiunilor la Chişinău, Wizz Air va avea peste 70 de angajați și va mai contribui la angajarea indirectă a peste 500 de persoane. Următoarele sesiuni de recrutare a echipajului de zbor sunt programate pentru 10 iulie, 10 și 22 august la Chișinău.

În perioada ianuarie – mai 2018, peste 158.000 de pasageri au profitat de tarifele low-cost la zborurile companiei WIZZ AIR, de sistemul simplu de rezervări și servicii excelente la bordul curselor spre și din Chișinău, cu o creștere de peste 33% față de aceeași perioadă a anului precedent

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.