PMAN va deveni pentru o zi platformă pentru lupta cu drogurile

O manifestare consacrată Zilei internaționale împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, întitulată „Împreună pentru viață”, va avea loc pe data de 7 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale. 

La  începutul evenimentului va avea loc un briefing pentru presă, la care vor participa reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Justiției; Ministerul Afacerilor Interne; Inspectoratul General al Poliției, precum și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

În această zi pentru toți doritorii pe piață vor funcționa câteva zone:

Zona sportivă, în care vor participa luptătorii clubului “Bercut Fight Club”. Membrii clubului vor prezenta niște exerciții și vor răspunde la orice întrebare cu privire la apartenența la club. Asemenea în cadrul zonei de sport, va fi prezentat jocul sportiv “Laser Tag”, ca unul din direcțiile sportului de tip activ. Activitatea va fi prezentată de către clubul TACTICS.

În Republica Moldova oficial sunt înregistrate 12.000 de persoane dependente de substanțe psihoactive.

Zona medicală, în care fiecare doritor va putea măsura tensiunea, înălțimea și greutatea, precum și să consulte medicul-narcolog și psihologul cu privire la tratamentul dependenței de droguri.

Zona pentru copii – special pentru copii va activa un animator. Picii vor putea să rezolve diferite situații de problemă, să deseneze, să coloreze, precum și să confecționeze o căsuță pentru păsări cu mâinile proprii.

Conform evaluărilor specialiștilor, numărul estimativ al acestora este de 39 200 de persoane. Cel mai des, drogurile sunt consumate la vârsta de 19-30 de ani.

Zona de testare HIV, sifilis – pe parcursul întregii manifestări orice doritor va putea efectua testul expres în baza sângelui capilar. Testarea se va efectua anonim și confidențial.

Anul acesta, Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri este sărbătorită oficial în Moldova pentru prima dată.

Zona de informare despre serviciile de reabilitare și psihosociale din cadrul organizației „Inițiativa Pozitivă”. Aici veți putea cunoaște complexul de servicii prestate de organizația obștească persoanelor consumatoare de substanțe psihoactive și anturajului lor.

Zona poliției – în această zi pe piață vor fi expuse mașinile cu destinație specială ale Inspectoratului General de Poliție.

Colaboratorii serviciului vor vorbi despre munca lor și despre serviciile prestate.

Manifestația „Împreună pentru viață” va avea loc de la orele 10:00 până la 14:00 pe Piața Marii Adunări Naționale.

Organizatori: Direcția Antidrog al Inspectoratului General al Poliției și asociația obștească „Inițiativa Pozitivă”.

Pentru informatii suplimentare: Elena Derjanschi, + (373) 600 107 06

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare