/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Care sunt noile măsuri pentru prevenirea suicidului aprobate de Parlament

missing
05 iulie 2018, ora 17:07

În cadrul ședințelor de lucru, a fost evaluată situaţia de ansamblu privind suicidul şi identificați factorii ce determină comportamentul suicidar al persoanelor. Printre recomandările Comisiei sunt atragerea atenției la sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor, prin integrarea acestor servicii în medicina primară și dezvoltarea reţelei de servicii de sănătate prietenoase tinerilor. Alte concluzii prevăd reducerea accesului la mijloacele de sinucidere, responsabilizarea mass-mediei și controlul strict asupra alcoolului și substanţelor psiho-active.

”Printre cauzele care au determinat maturii la suicid sunt situaţiile de conflict familial, bolile incurabile, dragostea neîmpărtăşită, gelozia și situaţia financiară precară a familiei”, a spus deputatul Vladimir Odnostalco.

Membrii comisiei au propus instituirea serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru persoanele aflate în situaţii de criză şi risc suicidal și introducerea unui program de formare parentală pentru frecventare de către viitoarele familii la depunerea actelor pentru înregistrarea căsătoriei.

Conform Hotărârii Parlamentului, autoritățile responsabile vor raporta, peste 6 luni, despre acțiunile întreprinse pe marginea recomandărilor.

Pe parcursul anului 2016, circa 815 de persoane (inclusiv 132 minori) au comis tentative de suicid. În majoritatea cazurilor, aceștia sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 13-16 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram