/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Veaceslav Negruța explică care sunt efectele rezoluției adoptate de Parlamentul European

missing
05 iulie 2018, ora 17:41

„Dacă vorbim de anul 2018 categoric afectează intrările la buget, pentru că tranșele din asistența macrofinanciară și asistența bugetară erau bugetate în 2018, respectiv bugetul va fi lipsit de o anumită componentă financiară și va fi nevoie de ajustarea resurselor puse la bătaie pentru onorarea angajamentelor pe partea de cheltuieli sau statul va fi în situația să caute alte resurse financiare și nu exclus să meargă cu împrumut la băncile de aici din R. Moldova unde resursele sunt mult mai scumpe decât cele oferite de europeni, or vor fi situații când vor fi necesare rectificări de buget și anumite cheltuieli vor fi reduse pentru că nu există sursa de finanțare prevăzută inițial atunci când s-a făcut bugetul”, a declarat Negruță pentru TV8.

El susține că așa s-a întâmplat în 2017. „Anumite finanțări trebuiau să intre în 2017 și nu au intrat din cauza încăpățânării autorităților și așa din păcate se întâmplă și în 2018 și asta nu este un moft al cancelariilor europene, este din păcate o încăpățânare care există la nivelul autorităților din R. Moldova”, a declarat Negruță.

Amintim că, în urma dezbaterilor privind situația creată din R. Moldova în urma invalidării și anulării alegerilor din Chișinău, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care a fost suspendată asistența macrifinanciară și asistența bugetară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram