15:00:14 24.04.2024
Stiri

Sfaturi pentru cei de 30 de ani, de la cei de peste patruzeci de ani

Știri 05.07.2018 14:20 Vizualizări1535 Autor: Ziarul National
Sfaturi pentru cei de 30 de ani, de la cei de peste patruzeci de ani Sursa: secretele.com


„Când aveam patruzeci de ani, tatăl meu mi-a spus: «aș vrea să mai am patruzeci de ani, pentru că la douăzeci de ani credeam că știu totul, la treizeci am înțeles că nu e așa și la patruzeci am putut să mă relaxez și să accept lucrurile așa cum sunt.» La 58 de ani vreau să spun că avea dreptate. ” – Martin, 58 de ani.

Scriitorul și bloggerul Mark Manson a cerut abonaților blogului său, de peste 40 de ani, să împărtășească experiența de viață, din perioada 30-40 de ani. Citind toate răspunsurile primite, Mark a adunat un eșantion impresionant de înțelepciune colectivă:

Ai grijă acum de sănătatea ta

Sănătatea va dispărea mai repede decât crezi și nici nu vei observa asta. Corpul tău nu se descompune dintr-o dată, într-o zi, ci treptat, încet, încet, de-a lungul anilor. Poate că ar fi bine să încetinești autodistrugerea…

Nu comunica cu oameni care nu îți plac

Învață să spui „nu” oamenilor, acțiunilor și angajamentelor care nu dau nicio valoare vieții tale. Nu tolera persoanele care nu te tratează bine. Nu le tolera din motive financiare. Nu le tolera din motive emoționale. Nu le tolera pentru binele copiilor sau pentru niciun alt bine, pur și simplu scoate-i din viața ta!

Fii bun cu cei cărora le pasă de tine

Tragediile se petrec în viața fiecăruia, în cercul familiei și al prietenilor fiecărei persoane. Fii persoana pe care alții se pot baza în astfel de momente. Decalajul între treizeci și patruzeci de ani este un deceniu, iar atunci când cu tine și cu cei dragi ție încep să se întâmple lucruri mai puțin plăcute, trebuie să fii puternic. Părinții mor, soții mor sau se schimbă, copiii pleacă, prietenii divorțează… Și lista poate continua. Nu îți poți imagina, probabil, cât de mult poți ajuta o persoană într-un astfel de moment, doar oferindu-i cel puțin un umăr pe care să plângă.

În viață, totul se bazează pe compromisuri

Sacrifici ceva, pentru a obține altceva, nu poți avea totul. Este nevoie să treacă ani pentru a găsi acel ceva pe care îl facem cu adevărat bine și ne aduce satisfacție.

Să nu îți fie teamă să îți asumi riscuri

Deși, până la vârsta de 30 de ani, cei mai mulți cred că ar trebui să urmeze calea aleasă, nu este niciodată prea târziu pentru a începe un nou drum. Cea mai amară decizie este decizia de a lăsa lucrurile așa cum sunt, deși crezi că sunt greșite. Ieși din zona de confort și luptă pentru ceea ce îți dorești cu adevărat!

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md