Administratori de rută, amendați pentru admiterea în circulație a maxi-taxiurilor defecte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi administratori de firme de transport s-au ales cu amendă de 3.000 de lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, iar patru rute de maxi-taxi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. Totodată, în urma efectuării verificărilor la mai multe stații terminus a microbuzelor de rută de către angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, au fost întocmite 14 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Verificările au fost efectuate în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport în contextul desfășurării operațiunii speciale „Autobuz”. Scopul acțiunilor întreprinse de către polițiști este de a responsabiliza șoferii și administratorii rutelor destinate pentru călători, privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităților de transport.

În urma verificărilor microbuzelor polițiștii au depistat încălcări a legislației admise de către șoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

Este de menționat că operațiunea „Autobuz” a fost inițiată la data de 25 iunie, în cadrul căreia au fost întocmite peste 25 de procese-verbale cu privire la contravenții, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităților de transport.

Poliția Capitalei continuă activitățile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenții economici sunt atenționați să respecte prevederile legale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...