Bunuri transportate ilegal, reținute la frontiera moldo-ucraineană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru transportarea mărfurilor de larg consum fără acte de proveniență și deținere. Ilegalitățile au fost semnalate la frontiera moldo-ucraineană, în ultimele 48 de ore.

Conform unor informații operative, în Sectoarele Poliției de Frontieră Soroca și Ocnița s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii transportului ilicit de bunuri peste frontieră. Astfel, la intrarea în orașul Soroca, patrula Poliției de Frontieră a oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare moldovenești. În cadrul verificărilor primare, polițiștii de frontieră au depistat o gamă largă de accesorii pentru automobile, valoarea cărora constituie 80 mii lei.

Conducătorul auto, în vârstă de 25 ani, nu deținea documente de proveniență sau vreun act de însoțire. În contextul procedurii contravenționale, pornite pe cazul dat, la domiciliul moldoveanului s-au efectuat percheziții, de unde s-a ridicat un lot de marfă. La fel, persoana nu a putut prezenta acte. Ba mai mult există bănuială că bunurile au fost introduse ilegal în țară.

Mijlocul de transport și marfa sunt reținute la sediul SPF Soroca, până la finalizarea cercetărilor.

Un caz similar a fost înregistrat pe sectorul de responsabilitate al SPF Ocnița. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au supus verificărilor o Toyota, înmatriculată în Republica Moldova, oprită pe traseul R-11. La volanul mașinii se afla un locuitor al orașului Ocnița, iar în interiorul automobilului au fost depistați 16 saci cu zahăr, cca 800 kg, și alte produse alimentare în asortiment, fabricate în Ucraina.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani nu a putut prezenta acte de însoțire pentru bunurile transportate și, de asemena există bănuială că au fost introduse ilicit în Republica Moldova.

În ambele cazuri angajații Poliției de Frontieră urmează să stabilească toate circumstanțele faptelor ilegale, iar persoanele riscă amenzi de la 60 la 90 de unități convenționale.

Șirul ilegalităților încheie un șofer de rută, care a încercat să introducă în țară bunuri fără acte de proveniență și posesie. Ieri, 4 iulie a.c., în punctul de trecere Tudora, polițiștii de frontieră și angajații vamali au supus controlului suplimentar autocarul de rută Sergheevca-Chișinău. Ca urmare, în portbagajul autobuzului s-a depistat un lot de piese de schimb și accesorii pentru telefoane mobile. Șoferul, cetățean moldovean de 46 de ani, nu a putut explica proveniența acestuia, neavând documente pentru transportarea bunurilor. În cadrul audierilor acesta a declarat că fusese rugat de o persoană necunoscută să le transmită unui conațional. Cazul este în continuare cercetat de către reprezentanții Serviciului Vamal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...