Andrei Năstase despre rezoluția adoptată de Parlamentul European: „Își exprimă solidaritatea cu cei care protestează pe străzile Chișinăului”

nastase

Andrei Năstase a comentat acum câteva minute decizia Parlamentului European privind rezoluția adoptată de a suspenda asistența macrofinanciară.

„Rezoluția adoptată de Parlamentul European condamnă invalidarea rezultatului alegerilor de către justiția moldovenească și reiterează faptul că mesajele de chemare la vot pe care guvernarea și instanțele de judecată din Chișinău le consideră că au influențat rezultatul fac parte din practica obișnuită a alegerilor din Moldova și nu au dus niciodată la anularea acestora. Fără precedent, practic, Parlamentul European își exprimă solidaritatea cu cei care protestează pe străzile Chișinăului și care cer autorităților să respecte votul alegătorilor din capitală”, a menționat Năstase.

Acesta a mai adăugat că din păcate, practicile nedemocratice ale regimului au făcut ca Parlamentul European să ceară Comisiei înghețarea oricărui sprijin financiar pentru țara noastră. În același timp, parlamentul propune Comisiei să formuleze un set de condiții pe care autoritățile de la Chișinău vor trebui să le îndeplinească pentru a fi reluat sprijinul financiar.

„În fruntea acestor condiții se află validarea alegerilor locale din Chișinău, renunțarea la sistemul mixt de vot precum și investigarea transparentă, recuperarea prejudiciului și trimiterea în judecată a celor vinovați de furtul miliardului din bănci. Sunt mândru de unitatea forțelor politice și civice democratice din Republica Moldova și de renașterea poporului nostru. Lupta și munca, eforturile depuse de-a lungul anilor dau roade. Moldova se iubește, Nu se stăpânește! Te iubesc, Moldova!”, a conchis Andrei Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente