19:23:29 28.03.2024
Stiri

Directorul executiv al FMI: „Este o plăcere să vin în R Moldova. Discuțiile sunt ușoare”

Economie 05.07.2018 12:32 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
Directorul executiv al FMI: „Este o plăcere să vin în R Moldova. Discuțiile sunt ușoare”


„Este o plăcere să vin în R. Moldova. Discuțiile cu autoritățile de la Chișinău sunt ușoare, pentru că au fost făcute multe eforturi pentru implementarea programului cu FMI”, a declarat astăzi directorul executiv al FMI, Anthony De Lannoy, în timpul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. Aceste declarații au fost făcute chiar în ziua când în Parlamentul European se discută despre suspendarea finanțării R. Moldova din partea UE.

„Mai mult decât aspectul financiar sunt importante atitudinea și relația noastră cu FMI”, a spus Pavel Filip, în contextul alocării celei de-a treia tranșă de finanțare pentru R. Moldova în valoare de 33,75 de milioane de dolari.

Potrivit lui Filip, datorită programului cu FMI s-a reușit relansarea relațiilor cu partenerii externi și implementarea unei agende largi de reforme.

„R. Moldova este pe calea de a construi un sistem bancar sănătos, cu investitori europeni precum Banca Transilvania și consorțiul cu participarea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare”, a accentuat Pavel Filip.

Premierul a recunoscut, totodată, că nu în toate domeniile au fost atinse rezultatele dorite, dar s-au făcut „reforme importante în domeniul social, al justiției, al mediului de afaceri și în administrația publică”.

De asemenea, Pavel Filip a promis că autoritățile vor acorda o atenție prioritară programului cu FMI și se va focusa în continuare pe realizarea acestuia. „Avem dorință și capacitățile necesare pentru a implementa agenda de reforme. Am demonstrat acest lucru prin creșterea economică înregistrată, prin crearea de noi locuri de muncă și lansarea unor programe sociale, cum ar fi „Prima casă 1”, „Prima Casă 2”, tichetele de masă sau „Drumuri bune pentru Moldova”.

La rândul său, Anthony De Lannoy a încurajat Guvernul să continue reformele, menționând că „FMI este o organizație economică și nu politică și apreciază țara noastră după rezultatele înregistrate”, se mai spune în comunicatul Executivului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md