Deputații socialiști cer audierea lui Pavel Filip. „Ucrainenii sunt aproape de a porni construirea celor 6 hidrocentrale pe Nistru”

646×404

Deputații Partidului Socialiștilor au cerut astăzi audierea prim-ministrului, Pavel Filip, cu privire la neinformarea cetățenilor și a Parlamentului cu privire la începerea construcției complexului hidrocentralelor pe râul Nistru din partea Ucrainei. Prin urmare, majoritatea deputaților nu au susținut inițiativa fracțiunii PSRM.

Vlad Batrîncea, deputatul PSRM a declarat că: „Guvernul Republicii Moldova nu întreprinde absolut nimic pentru a influența poziția colegilor din Ucraina în vederea construirii complexului Hidrocentralelor pe râul Nistru. Din cauza că Guvernul nu informează Parlamentul și populația despre problema Nistrului și relațiile cu statul vecin, dorim să aflăm chiar de la prim-ministrul, Pavel Filip, această informație. Vreau să spun că în acest moment proiectul deja este coordonat la nivelul structurilor oficiale de la Kiev și este trimis la finanțare la BERD, ceea ce înseamnă că ucrainenii sunt aproape de a obține finanțare și, respectiv, de a porni procesul nemijlocit de construire a acestor 6 hidrocentrale. Acest proiect va genera o catastrofă pentru Moldova.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente