Joburi pe măsura celor tineri și neliniștiți: mit sau realitate? Studenții se pot înscrie la un program de joburi full-time și part-time

18

Ce îi împiedică pe tineri să își găsească un loc de muncă în Republica Moldova? Majoritatea consideră că problema constă în insuficiența de joburi, dar și în salariile nesatisfăcătoare. Pe de altă parte, angajatorii din țară se plâng că nu găsesc tineri calificați, deși oferă salarii competitive. Cine are dreptate?

Conform statisticilor, 74% dintre instituțiile de învățământ superior și de educație profesională consideră că absolvenții lor sunt pregătiți pentru a intra în câmpul de muncă. În contrast, doar 38% din tinerii care urmează studii la aceste instituții și 35% dintre angajatori sunt de acord. De altfel, tinerii găsesc tranziția de la studii la job destul de dificilă. O treime din proaspeții absolvenți încep cu joburi „de tranziție”, mulți indicând drept cauză dificultatea în a găsi jobul potrivit în timp util, fiind constrânși de nevoile financiare de după încheierea studiilor.

„Este real sa te angajezi in timpul facultatii, atât part-time, cât și full-time.”

Veronica Sandu, Director, Data Management

33

Cu gândul la tinerii Moldovei, DevelopmentAid a lansat programul de joburi part-time și full-time pentru studenții universităților din Chișinău. În cadrul programului, participanții au oportunitatea să-și dezvolte abilitățile dobândite la universitate, să acumuleze experiență valoroasă și să intre „cu dreptul” în cariera lor, fiind asistați la fiecare pas de o echipă tânără, dinamică și profesionistă.

Pe lângă job, DevelopmentAid oferă și numeroase beneficii: acces la o sală de relaxare dotată cu tenis de masă și Xbox, băuturi calde, ocazional fructe, traininguri in-house, acces gratuit la platforme internaționale de e-learning, bar, teambuilding-uri, petreceri corporative, și nu în ultimul rând, un oficiu cu o aură pozitivă localizat într-o zonă accesibilă, vis-a-vis de parcul memorial „Eternitate”.

Jobul tău part-time/ full-time la DevelopmentAid și, implicit, lansarea în carieră, sunt doar la câteva click-uri distanță. Trimite CV-ul tău pe adresa: [email protected] și începe cariera ta „cu dreptul”!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente