Denuclearizarea Coreei de Nord: Miniștrii de Externe din Japonia, SUA și Coreea de Sud se întâlnesc la Tokyo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șefii diplomației din Japonia, Coreea de Sud și Statele Unite vor avea o întâlnire asupra denuclearizării Coreei de Nord în weekend la Tokyo, a anunțat miercuri noapte Ministerul de Externe japonez, informează dpa.

Ministrul de externe nipon Taro Kono, omologul său sud-coreean Kang Kyung Wha şi secretarul de stat american Mike Pompeo urmează să se întâlnească duminică pentru a confirma cooperarea celor trei ţări în legătură cu problemele privind Coreea de Nord, a declarat ministerul.

Întâlnirea lor va avea loc după discuţiile lui Pompeo cu liderul nord-coreean Kim Jong Un joi la Phenian. Aceasta va fi prima întâlnire trilaterală după 14 iunie când secretarul de stat i-a informat pe Kono şi pe Kang la Seul despre summitul preşedintelui Donald Trump cu Kim ţinut la Singapore cu doar câteva zile înainte.

Kono va avea de asemenea întâlniri tete-a-tete cu Pompeo, precum şi cu Kang, a mai anunţat ministerul japonez.

Vizita lui Pompeo intervine pe fondul unor informaţii că Phenianul şi-a crescut producţia de combustibil pentru arme nucleare la mai multe situri în ultimele săptămâni.

Potrivit lui Pompeo, Coreea de Nord va avea nevoie de doi ani pentru a efectua o dezarmare majoră. Dar experţii susţin că ar putea dura mult mai mult dacă Phenianul decide să se dezarmeze.

Trump a declarat că Coreea de Nord nu mai reprezintă o ameninţare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...