Parlamentul a respins adoptarea rezoluției cu privire la încălcarea drepturilor omului privind invalidarea alegerilor locale

parlamentul–cea-mai-corupta-institutie-din-rm-30-din-respondentii-sondajului-iri-il-claseaza-pe-primul-loc-43837

Deputații Parlamentului nu adoptat Declarația cu privire la încălcarea drepturilor omului în cazul invalidării alegerilor locale din Chișinău. Hotărârea a fost susținută doar din partea a 39 de deputați.

Tudor Deliu, PLDM: „Noi solicităm aprobarea declarației de către Parlament cu privire la încălcarea drepturilor omului în contextul invalidării și anulării alegerilor locale pentru ocuparea funcției de primar general al municipiului Chișinău. Sperăm ca partidele care se declară pro-europene să voteze această declarație pentru a nu păta imaginea Republicii Moldova.”

Vlad Batrîncea, PSRM: „Noi vom susține această declarație, pentru că au fost lezate și drepturile candidatului nostru. Mai mult, hotărârile judecătoriilor au depășit cu mult subiectul sesizării noastre.”

La fel, PCRM și PL au declarat că vor susține această declarație.

Dumitru Diacov, PDM: „Este o situație neobișnuită și delicată. Nu cred că trebuie să venim în Parlament cu declarații tradiționale, pentru că cineva dorește s-o transformăm într-o discuție interminabilă. Mă miră cei care au depus cererea (PSRM), iar acum sar în tufiș, declarând că este o problemă. Eu propun să așteptăm ce se va discuta la Strasbourg. Noi avem Biroul Permanent al Parlamentului, acolo putem face un schimb de păreri cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare. Liniștit, calm să discutăm.”

Valeriu Ghilețci, PPEM: „Tăcerea din partea Parlamentului este inadmisibilă. Nu putem fi indiferenți față de ceea ce s-a întâmplat în legătură cu invalidarea alegerilor locale din Chișinău. Eu credem că nu este suficient să ne limităm doar la o declarație. Trebuie să formăm un grup de lucru care să găsească o modalitate prin care să analizăm acele lacune ale legislației electorale și să venim cu propuneri pentru modificarea codul electoral ca pe viitor să nu mai avem astfel de derapaje.”

Adrian Candu, Președintele Parlamentului. „Domnul Ghilețchi, poate să vă împuternicim să discutați cu fiecare fracțiune în parte și să veniți cu propuneri, mai ales că aveți deja o bază legală.”

Vă amintim că, astăzi, la ora 9:00 dimineața, un grup de protestatari au organizat un flashmob în care au cerut deputaților să îndeplinească revindecările rezoluției adoptate în timpul protestului din 1 iulie de de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM.

Este vorba despre următoarele revindecări:

#1. Validarea alegerilor.

#2. Anularea sistemului mixt.

#3. Demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor și au contribuit la instaurarea dictaturii în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente