Lansează-ți cariera în IT. Endava dă start înscrierilor la sesiunea de toamnă a programului de Internship

1_cover_Closing ceremony_4

Un internship bun este ca un test-drive în viitoarea ta carieră. Îţi permite să obţii, într-o perioadă scurtă de timp, cunoştinţe, abilităţi şi experienţă în proiecte reale, să cunoşti atmosfera din interiorul companiei şi să înveţi de la mentori – profesionişti în domeniul ales. De cealaltă parte, companiile care organizează programe de internship pun la dispoziţia stagiarilor aceleaşi facilităţi pe care le au şi angajaţii.

Compania de servicii IT din Moldova, Endava a iniţiat primul său program de internship acum 10 ani. Diversitatea activităţilor propuse, precum şi atenţia şi respectul faţă de stagiari a făcut din program un adevărat succes. Astfel, în ultimii ani, Endava a găzduit peste 480 de persoane, studenţi şi absolvenţi de IT, cât şi specialişti cu experienţă în alte domenii, cărora programul de Internship le-a permis să-şi schimbe profesia.

2_infografic July 2018

În prezent programul de internship oferit de Endava se organizează de două ori pe an, pentru o perioadă de trei luni. Pe durata internshipului, stagiarii sunt expuși unui program de studiu intens în diverse tehnologii, dar și cu implicare în proiecte reale, participă la sesiuni de training pe hard și soft skills și sunt antrenați în diverse activități sportive și de agrement în cadrul companiei.

Datorită organizării minuţioase şi complexităţii tehnice a programului, după fiecare sesiune, circa 70% dintre interni primesc oferte de angajare la Endava. Participanţii pot opta pentru unul dintre cele 3 domenii propuse: Testare software, Dezvoltare software sau Managementul aplicaţiilor software.

Înscrierile pentru sesiunea de toamnă a programului de Internship la Endava au loc până la 20 iulie 2018. Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu, iar rezultatele vor fi anunţate până la sfârşitul lunii august.

Completează formularul de înscriere aici: INTERNSHIP PROGRAMME

4_Cloisng ceremony

Am discutat cu unii dintre internii ediţiei de primăvară ai programului de Internship despre impresiile lor din perioada stagiului.

1

 

 

Alexandra Cotovici, intern Dezvoltare software: „Cel mai mult în programul de internship mi-au plăcut oamenii – prietenoşi şi deschişi pentru a-ţi oferi informaţia şi ajutorul necesar. Faptul că am fost implicată într-un proiect real mi-a oferit oportunitatea de a participa activ la toate evenimentele interne, meeting-urile, de a învăţa şi de a utiliza tehnicile reale din Endava. Îmi place spaţiul de lucru, tip open-space, ce oferă posibilitatea de a interacţiona mai uşor cu colegii şi cu persoanele noi”.

 

 

 

2

 

Ana Ursu, una dintre stagiare la specializarea Managementul aplicaţiilor software a venit la Endava după absolvirea, în România, a studiilor de licenţă şi masterat în domeniul comunicare şi mass-media.

„Pe parcursul stagiului am avut oportunitatea să fiu implicată în diverse activităţi, împreună cu alţi interni. Mi-a plăcut, în primul rând, pachetul de training-uri livrat, care este unul pe cât de diversificat, pe atât de interesant și de util. În plus, am participat la training-uri, prezentări şi workshop-uri organizate de alte departamente, dar și în afara companiei. Am fost foarte plăcut surprinsă de oamenii de la Endava, care sunt speciali. Aici am simțit că am parte atât de instruire și ghidare spre a duce la bun sfârșit toate task-urile primite, cât și de susținere, căldură, ajutor și nu în ultimul rând multă energie pozitivă”, ne-a spus Ana Ursu.

 

3

 

 

Eugeniu Solonari, intern Testare software, student în anul 3 la Universitatea Tehnică a Moldovei:

„Apreciez mult disponibilitatea și atitudinea responsabilă a mentorilor față de noi, cei care am venit cu un bagaj minim de cunoștințe, dar care pe parcurs am crescut considerabil dezvoltând multiple aptitudini atât în domeniul testării, cât şi în ce priveşte gândirea analitică. Consider impactul mentorilor unul decisiv și foarte generos, fiind mereu dispuși să își împărtășească cunoștințele”.

5_Closing ceremony_3

Programul de internship de la Endava a fost primul pas în cariera IT pentru angajaţi din companie, care în prezent sunt pe poziţii de seniori.

kj

 

 

Stanislav Dobrovolschi, Senior Developer, mentor al programului de Internship: „Programul de internship ajută tinerii pasionaţi de IT să găsească calea spre succes, să-şi definească scopul, pentru ca în final cei mai buni să-l atingă. La fel are menirea să consolideze relaţiile interpersonale prin activităţi comune, care vor sta la bazele unor echipe performante. Internship-ul este abia începutul şi, pentru cei care accelerează, deschide noi orizonturi pentru a deveni membri de echipă cu care mulţi ar dori să lucreze, lideri de echipă care ştiu să-i ghideze pe juniori şi chiar consultanţi în domeniu”.

 

 

 

 

yuyu

 

Snejana Postaru este Senior Tester la Endava, mentor al programului de Internship. „După absolvirea programului, am început ca Junior Tester, iar pe parcurs am ajuns un specialist senior cu experienţă în Asigurarea calităţii software. Am fost implicată în diferite proiecte, unde am contribuit cu o muncă excelentă alături de colegii mei. Apoi, am decis că îmi doresc să fiu mentor pentru alţi tineri, iar această experienţă m-a ajutat să mă dezvolt şi, desigur, să-i ajut pe nou-veniţi”, spune Snejana Postaru. „Recomand celor care vor fi acceptaţi în program să fie ei înşişi şi să profite de fiecare oportunitate pentru a-şi demonstra calităţile profesionale. De asemenea, aveţi răbdare, fiţi muncitori şi învăţaţi să lucraţi în echipă. Endava este o sursă extraordinară de unde poţi acumula cunoştinţe şi experienţă, prin urmare, internii ar trebui să-şi asume această provocare pentru a demonstra că sunt cei mai buni”.

 

 

 

6_Learning opportunity_2

Endava are în Chișinău peste 700 de angajaţi. În prezent, IT-ştii din Centrul de Livrare Endava din Chișinău sunt implicaţi în 25 de proiecte. Cel mai mare implică peste 100 de persoane, care lucrează în echipe distribuite, cu vizite frecvente la sediul clientului. Cele mai mari proiecte livrate din Chișinău sunt pentru companii cu renume global din industriile: plăţi digitale, finanţe, asigurări. Alte industrii pentru care Endava livrează servicii din Chișinău sunt: retail şi bunuri de consum; telecomunicaţii, media şi tehnologie.

7_Closing ceremony_2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente