03:31:10 24.04.2024
Stiri

Comentator de la „Ziarul de Iași”: „Dar parcă-i putem pretinde lui Năstase să fie la înălţimea intelectuală a lui Iurie Roşca, mentorul său din umbră?”

Politică 05.07.2018 10:10 Vizualizări1243 Autor: Ziarul National
Comentator de la „Ziarul de Iași”: „Dar parcă-i putem pretinde lui Năstase să fie la înălţimea intelectuală a lui Iurie Roşca, mentorul său din umbră?”


Protestul opoziției de la Chișinău din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) nu și-ar fi atins obiectivul scontat, deoarece nu a avut amploarea scontată. Astfel, liderii opoziției au luat „o pauză până hăt la finele lunii august”, scrie corespondentul „Ziarului de Iaşi” în R. Moldova, Ghenadie Nicu.

„M-am uitat şi eu la imaginile din survolul unei drone, a poliţiei mi se pare, deşi asta nu mai contează în niciun fel: în duminica ultimului protest, pe piaţa din centrul capitalei n-au fost mai mult de şapte mii de oameni. Unii s-au dovedit ceva mai generoşi, estimând la zece mii numărul celor care au făcut figuraţie în bătaia soarelui, preluând şi amplificând sloganele, unele deprimante în naivitatea lor, altele, pardon-scuzaţi, de-a dreptul stupide, lansate de pe scenă”, scrie acesta.

Potrivit acestuia, „tot protestul s-a rezumat la vorbe inconsistente”. „Dacă nu te-ncurci prea mult cu decorul, duminica trecută în PMAN s-a dat un meci cu fani care au urlat cum au putut, aclamând o echipă care, la rându-i, s-a prefăcut că şutează în forţă, cu invincibilitate şi, mai ales, un sentiment al infailibilului, demne de manual. De manualul de specialitate, of course!”.

Acesta mai afirmă că nu face ironii gratuite. „Dovadă că prezenţa nu şi-a atins amploarea scontată, iar capii, deşi au anunţat cu pompă (şi, probabil, cu sentimentul datoriei împlinite) o pauză până hăt la finele lunii august, când ştrandurile se mai golesc, iar marea poartă pe valuri primele spectre ale toamnei. În loc s-o-ntindă pe litoral, s-au dus sfoară la Bruxelles. Şi întrebarea e de ce. Versiunea pe care o actualizează de la o clipă la alta pe paginile lor de Facebook (între două taclale la Consiliul Europei), cum că se află acolo să toarne guvernarea, are în contrapondere (zic gurile rele, dar bine avizate!) o invitaţie la săpuneală. Dar parcă-i putem pretinde lui Năstase să fie la înălţimea intelectuală a lui Iurie Roşca, mentorul său din umbră?... Istoria s-a repetat şi aici, după tipic, dar în forme sub nivelul prototipului”, a conchis jurnalistul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md