18:14:41 25.04.2024
Stiri

Unul dintre liderii opoziției explică de ce următorul PROTEST va fi organizat tocmai în luna august

Politică 05.07.2018 10:30 Vizualizări1771 Autor: Ziarul National
Unul dintre liderii opoziției explică de ce următorul PROTEST va fi organizat tocmai în luna august


Următorul protest al Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” urmează să fie organizat în centrul Chișinăului pe 26 august curent, iar vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Alexandru Bujorean, susține că data a fost aleasă în acest fel pentru că este perioada concediilor și cetățenii nu pot participa la asemenea manifestații.

„Opoziția nu intră în vacanță, dar nici nu putem merge în descreștere și organiza proteste atunci când cetățenii nu pot participa la ele. Ne place sau nu, dar este o perioadă de vară și acest aspect, trebuie să recunoaștem, este un avantaj al guvernării”, a explicat Bujorean.

Vicepreședintele PLDM a ținut să precizeze, însă, că acest argument l-a expus în calitate de „membru al opoziției”, dar are o părere și „ca cetățean”.

CITIȚI și VIDEO // Rezoluția PROTESTULUI opoziției de la Chișinău: Acțiuni de NESUPUNERE CIVICĂ, blocarea instituțiilor capturate și Adunarea Generală a Cetățenilor pe 26 august

„Orice pauză în mișcarea de rezistență este fatală. Poporul nu are nevoie de chemare în piață ca să protesteze. Fiecare dintre noi trebuie să înceapă propriul protest. La locul de muncă, în ambuteiaj, atunci când achită taxe nejustificate, când își duce copilul la grădiniță sau când își achită creditul. Atunci când „liderul" îi mai ia la prelucrare 1 ha și îi dă la roadă 150 kg de grâu, atunci când vine factura pentru energia electrică și pentru gazele naturale, atunci când ajunge să plătească câte 26 de lei pentru metrul cub de apă cu care își udă roșiile, atunci când la vamă nu i se permite să trimită 1 kg de brânză mamei, dar vede și știe cum trec microbuze întregi de țigări, atunci când participă la licitații în care câștigă „băieții șmecheri", prieteni cu puterea, când încearcă să lanseze o afacere, dar are șapte controale în prima săptămână, când cere să fie plătit legal, dar șefii îi promit cu 500 de lei mai mult, dar în plic, atunci când încearcă să cânte pe o scenă, dar i se cere să laude un partid, când plătește pentru că soția naște și plătește mai mult, dacă trebuie loc pentru îngropat...”, a enumerat problemele Alexandru Bujorean.

La final, membrul PLDM a lansat un îndemn pentru cetățeni: „Nu vă modelați idoli și nu așteptați chemări, dragi moldoveni. Protestul este acolo unde sunteți voi”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md