Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, în fața Parlamentului. Se scandează „Vrem votul înapoi”, „Rușine”, „Afară”// VIDEO

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM organizează astăzi, începând cu ora 09:00, în fața Parlamentului un flashmob pentru a cere deputaților care se vor afla în ședință să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM.

Cele trei revendicări incluse în Rezoluție sunt: Validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor și au contribuit la instaurarea dictaturii în Republica Moldova.

Manifestanții scandează „Candu demisia”, „Vrem votul înapoi”, „Afară”. Ei port pancarte pe care sunt imaginile judecătorilor care au decis anularea alegerilor din capitală.

Reprezentanții comunității OccupyGuguță au declarat că își propun să încercuiască clădirea Parlamentului în mod simbolic în pauza de masă. Occupy Guguță este o comunitate creată pe 24 iunie prin care protestul permanent se propune ca alternativă de acțiune civică. Ei spun că a protesta permanent înseamnă a protesta pașnic în forme noi, creative și angajante: a atârna drapele la geamuri, a se îmbrăca în negru sau a protesta în pauza de masă în fața instituțiilor publice. 

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal a fost întâmpinat cu huiduieli în fața Parlamentului. Acesta a încercat să vorbească cu manifestanții, însă aceștia au scandat „Ghimpu, trădător”, „Iuda”. Mihai Ghimpu a declarat presei că „liderii opoziției vor puterea doar pentru a se răzbuna, iar sărmana lume crede că este adevărul”.

În fața protestatarilor au ieșit deputații PLDM. Tudor Deliu a anunțat că în această ședință a Legislativului, fracțiunea PLDM va veni cu o propunere de a include pe agendă aprobarea unei declarații a Parlamentului cu privire la încălcarea drepturilor cetățenilor în contextul invalidării alegerilor locale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.